Diana Thecrowns05

Opnames zesde seizoen The Crown hervat na overlijden Queen Elizabeth

Na het overlijden van de Britse koningin Elizabeth werden de opnames van het nieuwe seizoen van The Crown tijdelijk stilgelegd. Nu is de productie weer hervat.

Dat meldt tijdschrift People.

Foto

Het tijdschrift deelt een foto van actrice Elizabeth Debicki, die prinses Diana speelt. Deze zou eerder deze week zijn gemaakt tijdens een scène waar Diana een reis naar Bosnië maakte. Deze vond plaats in 1997, niet lang voor het tragische ongeluk later dat jaar.

Vorige week werden de opnames van de serie stilgelegd “uit respect” voor koningin Elizabeth. De Britse koningin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

Zesde seizoen

In het zesde seizoen zouden de gebeurtenissen in de jaren 90 te zien zijn, met de periode rond de dood van prinses Diana in 1997. Onlangs werd bekend dat Rufus Kampa (16) was gecast als prins Harry en Ed McVey (21) als prins William. Dit zou er juist op duiden dat het seizoen zich mogelijk in de vroege jaren 2000 zal afspelen. Officieel is er nog niets bekend over de verhaallijn.

Zes seizoenen

Wat wel vaststaat, is dat er in totaal zes seizoenen van de serie gemaakt zullen worden. Het vijfde seizoen verschijnt later dit jaar op Netflix. De rol van Elizabeth wordt in de laatste twee seizoenen gespeeld door actrice Imelda Staunton.

People
Foto: Netflix

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.