Onweer

Opgepast: KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien

De dag begint vandaag warm en zonnig, maar aan het einde van de middag komt hier verandering in: het KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien.

Code geel

Later vandaag zal een gebied met veel hagel, regen en onweer het land overtrekken. Hierom kan gevaarlijk weer ontstaan. Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven. Door de buien kan in korte tijd op sommige plekken 20 tot 40 millimeter regen vallen, waarbij wateroverlast kan ontstaan.

En dat is nog niet alles: er kunnen ook hagelstenen tot wel vier centimeter groot vallen. Ook waarschuwt het weerinstituut voor zware windstoten, blikseminslag en omvallende bomen.

‘Spoken’

Volgens NOS-weervrouw Willemijn Hoebert kan het op sommige plekken gaat spoken. “De buien trekken dan in de avond over het land en kunnen dan plaatselijk voor overlast zorgen. Achter de buien zit koelere lucht en dat zorgt ervoor dat woensdag de warmte weer verdwenen is.”

Code geel geldt vanaf 17.00 uur voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Om 19:00 gaat de waarschuwing ook in voor Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Limburg en Gelderland. Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen krijgen vanaf 20.00 uur met de waarschuwing te maken.

Bron: NOS, Weeronline, KNMI
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.