Olga Commandeur

Olga Commandeur stopt na 23 jaar met Nederland in Beweging

Olga Commandeur heeft besloten om na 23 jaar te stoppen met ‘Nederland in Beweging’. Dat vertelt ze in een interview met AD.

4500 afleveringen

De 64-jarige presentatrice was sinds 2008 te zien in het programma en heeft zo’n 4500 afleveringen gemaakt. Dit deed ze met veel plezier. “Dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen.”

Volgens Olga is ‘Nederland in Beweging’ sinds de coronacrisis alleen maar populairder geworden. “En echt niet alleen onder ouderen.” Ze geeft aan te stoppen “op het hoogtepunt”.

Druk

In gesprek met Max Magazine vertelt de presentatrice dat de druk hoog begon te worden. “Het afgelopen opnamejaar werd ik in de aanloop naar de opnames steeds nerveuzer. We nemen in drie weekenden achter elkaar voor een heel jaar uitzendingen op. Dus dan moet je superfit zijn zonder blessures. De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen.”

26 mei

26 mei zal de laatste nieuwe aflevering met Olga te zien zijn. Erna volgen nog herhalingen. Vanaf 4 september begint het nieuwe seizoen, met mogelijk een opvolger. Duco Blauwens blijft in ieder geval nog wel van de partij.

Bron: AD
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.