Ontwerp Zonder Titel 2024 06 01t100424.918

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Déze tips verbeteren je stemming

Soms zijn er van die dagen dat je iets minder opgewekt, of zelfs wat chagrijnig, wakker wordt. Wij vertellen je wat je kunt doen om je dag toch positief te starten.

1. Laat het gevoel er even zijn

Laten we duidelijk zijn: er is niet iets mis met je als je soms last hebt van een verminderde stemming. Er er is een breed spectrum aan emoties en deze kun je allemaal weleens ervaren. Het helpt vaak om na te gaan of er misschien iets is gebeurd of dat er iets in je leven speelt op dit moment, waardoor je je nu zo voelt. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Nogmaals: het is normaal dat je humeur wat schommelt.

2. Laat je telefoon nog even liggen

Als je je al niet zo goed voelt, helpt het vaak niet om direct het nieuws te gaan lezen of je Instagram-App te openen. Dit kan later wel weer. Word eerst rustig wakker en ga na of er activiteiten zijn die je kunt doen die je stemming zullen verbeteren. Misschien vind je het fijn om nog even met een kopje koffie in bed te liggen en een boek te lezen. Het opschrijven van je gedachten kan vaak ook helpend zijn.

Lees ook: Stemming verbeteren? Dít mineraal zou kunnen helpen

3. Kom in beweging

Door te bewegen maakt je lichaam geluksstofjes aan én zo heb je ook al direct een goede reden om trots op jezelf te zijn. Misschien heb je tijd om een korte work-out te doen en anders werkt een wandeling vaak ook al goed.

4. Maak contact

Als het je zelf niet lukt om je stemming te verbeteren, kan een gesprek met een vriend(in) of je partner vaak wonderen doen. Even je hart luchten of bijvoorbeeld iets leuks plannen later op de dag, kan ervoor zorgen dat je weer wat meer zin krijgt in deze dag.

5. Wees niet te streng voor jezelf

Had je je voorgenomen om vanochtend al wat huishoudelijke klusjes te doen of wilde je graag sporten, maar is dit niet gelukt? Dat is natuurlijk vervelend, maar het is ook geen ramp. Soms voel je je gewoon even wat minder goed en pas je je plannen hierop aan. Morgen weer een nieuwe dag en doe nu wat nodig is om je dag toch nog met een positief gevoel te starten.

Vriendin’s favoriet

Het 6 minuten dagboek gaat uit van positieve psychologie: door een gewoonte te maken van het schrijven en over je dag na te denken, én over jezelf te reflecteren, ontstaan er andere positieve gedachten en gewoontes. En dat helpt om je gelukkiger te voelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít is hoe lang je ongeveer moet sporten om je stemming te verbeteren

Foto: GettyImages
Bron: Wellandgood.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.