Ontwerp Zonder Titel 2023 05 17t100852.217

Noor had in Amerika contact met slachtoffers van een seriemoordenaar

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Noor (55) is medium en had vier jaar geleden tijdens een vakantie in Amerika paranormaal contact met verschillende slachtoffers van een seriemoordenaar. “Ze lieten me alle drie zien hoe en waar ze door de dader waren gewurgd.”

Noor: “In 2019 ging ik op vakantie naar Amerika. Daar bezocht ik in Atlanta een vriend en hij had voor mijn komst aan een aantal mensen verteld dat ik medium ben. Iets wat zij allemaal erg interessant vonden, dus toen ik daar was, werden er in een yogastudio twee demonstratie-avonden voor mij geregeld.”

Vermist jongetje

“Tijdens de demonstratie-avonden stond ik voor ongeveer zestig mensen. De bedoeling was dat ik aan hen vertelde wat voor paranormale boodschappen er bij mij binnenkwamen en degenen die zich daarin herkenden, meldden zich.
Zo ook de moeder van een vermist jongetje. Zijn ziel vertelde mij dat zijn moeder hem niet meer moest zoeken, want hij was al overlijden. Zijn dood was een ongeluk geweest, hij was weggezakt in een moeras. Ontzettend heftig natuurlijk, maar voor het overleden jongetje was het heel belangrijk dat zijn moeder op deze manier eindelijk wist wat er met hem gebeurd was.”

Drie vrouwen

“Daarna kreeg ik nog wat boodschappen door en na de bijeenkomst kwam het hoofd van de plaatselijke politieafdeling ‘cold cases’ op me af. Ze vroeg of ik door een lijstje namen over overleden vrouwen wilde gaan om te kijken of ik iets doorkreeg. Op het moment dat ik de lijst las, zag ik meteen drie namen oplichten. Ik voelde de aanwezigheid van deze vrouwen en vroeg aan hen wat ze het hoofd van de cold cases wilde laten weten. Vervolgens lieten ze mij alle drie zien hoe en waar ze door een man waren gewurgd. En waar hij hun lichamen had gedumpt.”

Seriemoordenaar

“Hoewel deze boodschappen, net als die van het vermiste jongetje, heftig waren, was ik er door mijn werk als medium al aan gewend. In Nederland waren er ook verschillende moordzaken op mijn pad gekomen, dus ik keek nergens meer van op. Toch was het voor de rechercheur wel even wennen. Ze wist al dat de vrouwen vermoord waren en vermoedde dat ze slachtoffer waren van een seriemoordenaar, maar dat zei ze niet tegen mij. Het enige wat ze mij toevertrouwde was dat ze alles wat ik verteld had, ging checken. En daarna zou ze weer bij mij terugkomen.”

Tekening

“Omdat de beelden van de gewurgde vrouwen me niet loslieten, besprak ik ze met een Amerikaanse vriendin die ook paranormaal begaafd is. Zij kan heel goed tekenen, dus het kwam mooi uit dat ik toevallig al met haar had afgesproken. Toen ik bij haar was, vroeg ik of ze op mij wilde intunen. Vervolgens dacht ik aan de moordenaar die ik dankzij de beelden van de vrouwen had gezien en mijn vriendin zag hem ook duidelijk voor zich. Daarna begon ze te tekenen.”

Meer slachtoffers

“Op het moment dat de rechercheur de tekening zag, wist ze het zeker: de vrouwen van wie ik de beelden had doorgekregen, waren inderdaad vermoord door een seriemoordenaar. Ze herkende hem aan bepaalde dingen van de tekening.
Hij heette Samuel Little en had bekend tussen 1970 en 2005 meer dan 90 vrouwen te hebben vermoord. Van de meeste slachtoffers maakte hij een portret, maar door problemen met zijn geheugen wist hij niet meer precies wie iedereen was. Daarom probeerde de rechercheur zoveel mogelijk Jane Doe’s (vrouwen waarvan de echte namen onbekend zijn, red.) te identificeren en te linken aan Samuel Little. Hoewel ze mijn boodschappen niet als officieel bewijs kon gebruiken, had ze wel nieuwe aanknopingspunten. En na die drie vrouwen had ik contact met nog meer slachtoffers van Samuel Little.”

Documentaire

“Na mijn vakantie in Amerika heb ik met de rechercheur contact gehouden. Samuel Little is inmiddels overleden, maar de rechercheur vraagt mij soms nog steeds om hulp om slachtoffers aan hem te linken. Onlangs hoorde ik dat Netflix bezig is met een documentaire over Samuel Little. Ik zal daar niet in te zien zijn (wat ik deed, was allemaal off the record), maar ik ben er wel heel benieuwd naar. Dit was de grootste zaak ooit waar ik aan mee heb mogen werken.”

Tekst: Renée Brouwer
Foto: Hans-Peter van Velthoven

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.