Nog mooiere foto's met deze handige filter-apps

Nog mooiere foto’s met deze handige filter-apps

Vind je het leuk om als hobby te fotograferen maar ben je nog geen volleerd fotograaf en ben je dol op het vastleggen van mensen? Met deze handige filter-apps kun je je foto’s perfect bijwerken, zodat jij en je vriendinnen er nog mooier opstaan.

Werk oneffenheden weg en pas details aan als een fotograaf

Photoshop Express is een app die je op ieder type smartphone kunt installeren. Deze app kun je eenvoudig gebruiken, zonder dat je daarvoor een premium abonnement hoef af te sluiten. Uiteraard moet de app toegang krijgen tot de foto’s op je toestel. Als je dit eenmaal geregeld hebt, kun je de foto van je keuze eenvoudig retoucheren. Dit kan een bestaande foto zijn, maar ook een foto die je net hebt gemaakt. Je kunt met een simpele druk op de knop de huid al gladder maken, maar ook de breedte van het gezicht kan bijgesteld worden. Als de bewerking naar je idee compleet is, sla je de foto op in de galerij.

Verschillende filters voor aanpassing van portretfoto’s

Een fotograaf let tijdens het maken van een portretfoto op verschillende aspecten. Dat is natuurlijk de juiste lichtinval, maar ook een natuurlijke pose. Als je zelf een foto maakt, heb je niet altijd de juiste omstandigheden om een foto te maken die de kwaliteit van een fotograaf heeft. Kies je voor de app Moldiv, dan kun je de foto’s op je smartphone eenvoudig bewerken. Je plaatst de rondjes in het midden van het gezicht op de foto. Als je dan op het vinkje klikt, kun je met de verschillende filters de huid gladder maken, het gezicht slanker maken en de ogen groter.

Foto’s voor professioneel gebruik

Hoewel de filter-apps al een leuk resultaat kunnen geven op portretfoto’s, is het niet aan te raden om dit ook toe te passen als je op zoek naar portretfoto’s voor professioneel gebruik. In dat geval kun je beter naar een echte fotograaf gaan. Deze kan namelijk tijdens het maken van de portretfoto jouw persoonlijkheid en natuurlijke uitstraling op de juiste manier vastleggen. Hierdoor blijf je herkenbaar en dat draagt alleen maar bij aan het vertrouwen van degene die je foto ziet. Het maken van een selfie die je bijwerkt op een filter-app is leuk voor de vakantiefoto’s. Maar voor een professionele portretfoto ga je beter naar de fotograaf.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.