Nicolette Kluijver Bij Expeditie Robinson

Nicolette Kluijver: ‘Nee, we zitten niet luxe tijdens Expeditie Robinson’

Terwijl de deelnemers van Expeditie Robinson op een houtje bijten, genieten presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers van luxe. Althans, dat is wat de meeste kijkers denken. Maar is dat ook echt zo?

Niets van waar, aldus het presentatie-duo.

Werk

“Ik heb een paar dingen die uit de wereld geholpen moeten worden”, aldus Nicolette Kluijver in een interview met RTL Boulevard. “Nee, we zitten niet luxe. Nee, we liggen niet de hele dag in het zwembad. We zijn keihard aan het werk.”

Volgens de presentatrice hebben ze “eigenlijk nauwelijks” feestjes. “Tot Art bedacht: er gebeurt nu echt vrij weinig, ik ga een pubquiz organiseren. Die was zó welkom. Want wij hebben het druk, maar alle reporters en cameramensen hebben het nog veel zwaarder.”

Kinderen

Wat Nicolette ook lastig vindt, is het gemis van haar kinderen. Ze mogen niet langskomen tijdens de opnames. “En we dealen ook met een tijdverschil van twaalf uur. Ik vind dat heel lastig, want ik spreek ze daardoor weinig. Wij zijn vaak in de avond aan het werk, dan worden zij net wakker of andersom. Maar ik maak heel veel videoboodschappen en neem lieve dingetjes voor ze mee, schelpjes of stiekem iets wat van Expeditie is.”

Nieuwe reeks

Volgens het presentatie-duo wordt de nieuwe reeks “het meest onvoorspelbare seizoen ooit in de geschiedenis van Expeditie Robinson”. Zo wordt een grote zandloper onderdeel van het spel. “De kandidaten denken dat ze weten wat ze moeten verwachten, maar toch niet.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.