Alles wat je moet weten over het Nederlands vrouwenelftal bij het WK voetbal

Alles wat je moet weten over het Nederlands vrouwenelftal bij het WK

Aanstaande dinsdag is het zo ver: het Nederlands vrouwenelftal speelt haar eerste wedstrijd van het WK voetbal in Frankrijk. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over onze Oranje Leeuwinnen.

Aanstaande dinsdag is het zo ver: het Nederlands vrouwenelftal speelt haar eerste wedstrijd van het WK voetbal in Frankrijk. Dit is alles wat je moet weten over onze Oranje Leeuwinnen.

Waar kun je het kijken?

De komende maand zit je bij de NOS goed, want zij doen van 7 juni tot en met 7 juli verslag van het WK voetbal voor vrouwen. Alle 52 wedstrijden zijn live te zien via NOS.nl en de NOS-app. De wedstrijden van het Nederlands elftal, avondwedstrijden en de wedstrijden vanaf de achtste finale worden uitgezonden op de televisie. In het programma Studio France wordt het nieuws van de dag besproken, zie je samenvattingen van eerdere wedstrijden en blikken ze vooruit op de avondwedstrijd. Luister je liever naar de radio? Dat kan ook, want de wedstrijden zijn ook te horen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Als je aan het werk bent, kun je alles volgen via de liveblogs van NOS Sport. Het WK wordt vanavond om 21.00 uur afgetrapt met de wedstrijd Frankrijk – Zuid-Korea.

Lees ook: de leukste feitjes over vrouwenvoetbal

Wanneer speelt het Nederlands vrouwenelftal?

Onze Oranje Leeuwinnen zijn aanstaande dinsdag voor het eerst te zien. Zij spelen om 15.00 uur tegen Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 15 juni spelen de dames om 15.00 uur tegen Kameroen. Het laatste groepsduel is op donderdag 20 juni om 18.00 uur en wordt gespeeld tegen Canada. Wanneer Nederland bij de twee beste in de poule eindigt, gaan ze sowieso door naar de volgende ronde. Ook goed om te weten: het vrouwenelftal van de Verenigde Staten is titelverdediger. Zij werden in 2015 wereldkampioen in Canada. De Nederlandse vrouwen werden in 2017 Europees Kampioen. De drie beste Europese landen kunnen zich tijdens dit toernooi kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Tekst gaat verder onder de foto

Welke spelers moeten we in de gaten houden?

Uiteraard is de hele WK-selectie belangrijk, maar alle ogen zijn gericht op Lieke Martens. De aanvaller speelt voor de Spaanse club FC Barcelona en werd in 2017 door FIFA uitgeroepen tot de beste voetbalster ter wereld. De 22-jarige Vivianne Miedema staat ook volop in de aandacht en werd eerder dit jaar in Engeland gekozen tot speelster van het jaar. Shanice van de Sanden is niet alleen publiekslieveling door haar opvallende looks – ze heeft nu een pantercoupe – maar vooral om haar grote talent. Ze won twee keer de Champions League met haar club Olympique Lyon. Je kunt de voetbalvrouwen volgen op het Instagram-account oranjeleeuwinnen.

De pantercoupe van Shanice:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen