Leonie ter Braak

Leonie ter Braak openhartig: ‘Niet blij als ik in de spiegel kijk’

Leonie ter Braak is momenteel niet blij met hoe ze eruit ziet. Dat schrijft ze in een openhartige column voor tijdschrift &C.

“Als ik in de spiegel kijk, zie ik een lichaam waar ik niet bepaald blij van word”, aldus de presentatrice.

Spriet

In haar column schrijft Leonie dat ze tijdens haar middelbareschooltijd vaak pyjamabroeken onder haar spijkerbroek droeg, omdat ze zich schaamde voor haar dunne benen. “Van jongs af aan was ik een spriet. Iets wat genetisch bepaald is, als ik kijk naar de spillepoten van mijn oudste.” Moeders van vriendinnetjes hadden daar nog weleens moeite mee. “Tijdens het spelen gebeurde het meer dan eens dat ik met zachte hand gedwongen werd een boterham meer te eten. (…) Met tegenzin deed ik wat mij verteld werd.”

Zelf ziet Leonie haar lichaam nooit als probleem. Het levert haar zelfs een succesvolle modellencarrière op. “Tijdens die periode, die zo’n twaalf jaar duurde, was mijn gewicht bijna nooit een issue. Tot grote frustratie van mijn collega’s vrat ik als een bouwvakker en zette ik geen voet in de sportschool.”

Niet blij

Nu, jaren later, is de presentatrice naar eigen zeggen nog steeds ‘redelijk slank’. Maar het komt niet meer in de buurt van het lijf dat ze eerder had. Dit is ook niet iets wat ze wil, maar volgens Leonie is het nu meer een “geplette banaan”. “Als ik in de spiegel kijk, zie ik een lichaam waar ik niet bepaald blij van word”.

“Thuis klaag ik daar met liefde over, zonder dat ik moeite doe om er iets aan te veranderen”, vervolgt ze. “En dat is die zelfhaat. Het is niet mijn lichaam, het is mijn gebrek aan aandacht en liefde.”

Hierom wil Leonie actie ondernemen. “Ik ben ervan overtuigd dat als ik meer investeer in mijn lijf, het omarmen ervan vanzelf ontstaat, ongeacht de uitkomst. Ik heb het te lang voor lief genomen. Er is werk aan de winkel.”

Bron: &C.
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.