lelijkste-plekken-in-nederland

Voor de toerist in eigen land: dít zijn de lelijkste plekken in Nederland

Waar het gros van de reisgidsen vol staat met pittoreske straatjes en onontdekte parels, vind je in Treurtips, het boek van Mark van Wonderen, voor de verandering de lelijkste plekken van Nederland. ‘Imperfectie is aantrekkelijker’ En ja, ook die wil je zien. “Alles moet altijd maar mooi en perfect zijn, maar imperfectie is stiekem aantrekkelijker”,…

Waar het gros van de reisgidsen vol staat met pittoreske straatjes en onontdekte parels, vind je in Treurtips, het boek van Mark van Wonderen, voor de verandering de lelijkste plekken van Nederland.

‘Imperfectie is aantrekkelijker’

En ja, ook die wil je zien. “Alles moet altijd maar mooi en perfect zijn, maar imperfectie is stiekem aantrekkelijker”, vertelt Mark aan Editie NL. “Deze plaatsen verdienen het absoluut om bezocht te worden. Ik heb het geschreven voor Nederlanders die de toerist willen uithangen in eigen land. Kies eens voor iets anders dan de Waddeneilanden, Amsterdam, Zuid-Limburg of de Keukenhof.”

Lees ook: De 18 leukste en lekkerste hightea-hotspots in Nederland

Google Maps

Mark heeft altijd al interesse gehad in treurnis en verval. Voor hem was het dan ook geen straf om avonden lang Google Maps door te spitten naar de beste, lelijkste plekken. “Ook heb ik veel tips gekregen via social media. Vervolgens ben ik gewoon heel veel gaan rondlopen.”

Lelystad

Ben je op zoek naar “aandoenlijke treurnis” en “één grote aaneenschakeling van mislukte projecten”? Dan moet je volgens de schrijver in Lelystad zijn. Ook hoog op het lijstje ‘lelijkste plekken’ staan Roosendaal, Den Helder, Delfzijl en Heerlen.

Bestel het boek Treurtips hier.

Bron: Editie NL