koffie

Voor de koffiedrinkers: dít zijn de gezondheidsvoordelen van een bakkie

Drink jij graag koffie, maar twijfel je soms of het wel zo gezond voor je is? Onderzoekers schrijven nu over de meest uiteenlopende gezondheidsvoordelen.

Werk

Veel mensen starten hun dag met een kopje koffie. Zo word je even snel wakker en krijg je het gevoel de dag aan te kunnen. Ook op de werkvloer is koffie het drankje waar je de meeste collega’s gelukkig mee maakt. Het geeft je net dat beetje extra energie dat je nodig hebt tijdens een zware dag op kantoor. Ook heeft dit cafeïne houdende drankje een positieve invloed op je spijsvertering en zitten er veel antioxidanten in. Dit is nog niet alles. Onderzoekers hebben namelijk weer iets nieuws ontdekt.

Lees ook: Dít is waarom je vanaf nu altijd ijs uit een koffiemok wil eten

Hersenen

Allereerst blijkt dat het drinken van koffie de kans op een hersentumor kan verkleinen. Ook kan de kans op de ontwikkeling van Alzheimer worden verkleind. Daarnaast komen kleinere herseninfarcten minder voor bij mensen die veel koffie drinken. Wil je direct goed kunnen presteren? Denk bijvoorbeeld aan een vergadering of tijdens een toets. Ook dan is het drinken van zo’n bakkie pleur een uitstekend idee. Zo verbetert namelijk je langetermijngeheugen en zul je je direct beter kunnen concentreren. Dit bleek uit verschillende MRI scans die zijn gemaakt tijdens onderzoek. Ben je bang dat koffie je nachtrust zal verstoren? Probeer later op de dag dan wat minder of geen koffie meer te drinken. Over het algemeen wordt het drinken van koffie juist aangemoedigd omdat het dus zo veel gezondheidsvoordelen heeft.

Zo, weet je dat ook weer.

Lees ook: Met déze tip maak jij deze zomer de allerlekkerste ijskoffie

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen