regen

Houd je paraplu paraat: vandaag wordt een kletsnatte dag

Moet je vandaag de deur uit? Dan is een paraplu zeker geen overbodige luxe. Het belooft namelijk een kletsnatte dag te worden.

Regen

Hoewel het gisteren nog overwegend droog was, krijgen we vandaag te maken met flink wat regen. In de ochtend is het in het zuiden en midden van het land nog bewolkt en in het noorden kan de zon schijnen, maar in de loop van de ochtend zal een gebied met regen over het land trekken.

Volgens Weeronline zal het regengebied vrij langzaam noordoostwaarts over het land trekken. Hierdoor krijgen we een groot deel van de dag te maken met veel regen en kan het ook gaan onweren. Vooral het zuidoosten krijgt met veel buien te maken. Lokaal is hier wel 50 mm mogelijk – wat bijna gelijkstaat over een maandhoeveelheid.

Wateroverlast

Door de vele regen is er ook kans op wateroverlast. Dit is vooral het geval in het het Limburgse heuvelland. In het noorden valt minder regen en wie in het uiterste noorden woont, houdt het mogelijk zelfs helemaal droog.

Drukke avondspits

Moet je vanavond de weg op? Houd dan rekening met een extra drukke avondspits vanwege het weer. Tijdens deze spit zal het op veel plekken nog altijd flink regenen. Vooral in Utrecht, Gelderland, Brabant en Limburg is dit het geval.

Tip van Vriendin

Met de Shoefresh opod schoenverfrisser heb je nooit meer last van natte, stinkende schoenen. Je stapt iedere dag in frisse, droge schoenen die klaar zijn voor je volgende activiteit. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Shoefresh