ruinerwold

Kinderen Ruinerwold reageren voor het eerst op boek over hun vader: ‘We zijn hard geraakt’

Negen jaar lang woonden de kinderen van van Gerrit Jan van D. (67) uit Ruinerwold in isolatie. Over dit bizarre verhaal schreven Marcel Vink en Silvan Schoonhoven met behulp van het strafdossief het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’. Voor het eerst reageren nu ook de kinderen op dit werk. ‘Zeer kwetsbare situatie’ ‘We zijn hard geraakt door…

Negen jaar lang woonden de kinderen van van Gerrit Jan van D. (67) uit Ruinerwold in isolatie. Over dit bizarre verhaal schreven Marcel Vink en Silvan Schoonhoven met behulp van het strafdossief het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’. Voor het eerst reageren nu ook de kinderen op dit werk.

‘Zeer kwetsbare situatie’

‘We zijn hard geraakt door de manier waarop er met onze informatie wordt omgegaan’, verklaren ze schriftelijk in Op 1, waar Marcel en Silvan te gast zijn om over hun boek te praten. ‘Het kwetst ons dat er in de titel wordt gesproken van een duister gezin, waardoor het lijkt alsof wij iets verkeerd hebben gedaan. Anders dan de schrijvers beweren, is niemand van ons benaderd voor een reactie op dit boek.’ Wel willen de kinderen de media bedanken: ‘Voor het feit dat zij wél onze privacy respecteren in deze, voor ons allemaal, zeer kwetsbare situatie.’ Na het aanhoren van de verklaring, beweren de schrijvers wel degelijk contact te hebben gehad met de kinderen. Silvan: “Maar we zijn er terughoudend mee omgegaan.”

‘Schadelijk’

De advocaat van de verdachte vader liet onlangs al weten naar de rechter te stappen om Spookhoeve Ruinerwold uit de winkels te krijgen. “Dat boek is geschreven op volstrekt onvolledige informatie en schadelijk voor mijn cliënt”, zei raadsman Robert Snorn toen.

Lees ook: Kinderen Ruinerwold doen verhaal in nieuwe documentaire Jessica Villerius