Kat Bruno

Kat Bruno week na adoptie teruggebracht naar asiel omdat hij ’te aanhankelijk’ was

Je moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat iemand een dier uit het asiel adopteert en dat het geen match is. Dat overkwam ook kater Bruno, die door zijn nieuwe baasjes terug werd gebracht naar het asiel in het Amerikaanse New Jersey. De reden is wel erg bijzonder.

Kat Bruno teruggebracht naar asiel

In eerste instantie werd de kat in november 2022 ter adoptie afgestaan, omdat zijn baasje allergisch was. Twee maanden later vond hij een nieuw huis. Bruno werd geadopteerd door een alleenstaande moeder en haar jonge dochter die op zoek waren naar hun eerste huisdier.

Al snel bleek dat Bruno het wel erg gezellig vond en aanhankelijk werd. De moeder beklaagde zich erover dat het moeilijk was om thuis te werken, omdat de kat steeds kopjes gaf en aandacht zocht. Ook wilde Bruno per se bij de dochter in bed slapen, wat resulteerde in spelen tot in de late uurtjes. Tot grote onvrede van de moeder, die wilde dat hij dochter ging slapen. Daarop werd de kater na een week teruggebracht naar het asiel.

Goed nieuws

Niet leuk natuurlijk, en Bruno was allesbehalve blij. Hij leek zelfs depressief. Daarop besloot het asiel om zijn verhaal online te delen, wat veel reacties opriep.

En nu is er goed nieuws: want Bruno heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden, nadat zo’n 50 mensen zich melden om hem te adopteren. Hopelijk is dit de plek waar de kat voor altijd kan blijven. Bovendien heeft het bericht andere katten uit het asiel ook geholpen. Bijna alle katten hebben ondertussen een baasje gevonden.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images