Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway

Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway

Achttien jaar na de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba heeft Joran van der Sloot bekend dat hij haar vermoord heeft op het strand.

Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway

Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een rechtszaak in Amerika waar niet alleen Joran van der Sloot aanwezig is, maar ook de ouders van Natalee Holloway. Tijdens de afgelopen maanden is de bekentenis van Joran onderzocht door de FBI. Zij achten het geloofwaardig en zeggen dat Joran, die vorige week een test met een leugendetector deed, de waarheid spreekt.

Strafvermindering

Doordat Joran zijn daden heeft bekend en schuld erkent van het afpersen van de nabestaanden van Natalee Holloway eist de aanklager een gereduceerde straf van twintig jaar. Woensdag moet de rechter dit goedkeuren. Daarna wordt Joran teruggebracht naar Peru, waar hij voor de moord op Stephany Flores nog tot 2045 moet brommen.

Moordzaak

De moordzaak van Natalee Holloway ligt nog enigszins ingewikkeld. Amerika heeft niet de mogelijkheden om Joran te berechten. De doodslag van Natalee vond op Aruba plaats en daar is Joran nog verdachte. Joran zou op Aruba gedagvaard kunnen worden. Volgens De Telegraaf moet justitie op het eiland bewijzen dat sprake is van moord (met voorbedachten rade) op Natalee Holloway in plaats van doodslag, waar nu sprake van lijkt. De doodslag op Natalee is op Aruba verjaard.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images