Ontwerp Zonder Titel 2022 11 10t080519.308

Je libido op een natuurlijke wijze een boost geven? Probeer déze 6 tips

Zou je libido wel een boost kunnen gebruiken? Zoek dan niet verder. Probeer (één van) déze 6 eenvoudige tips.

1. Supplementen

Vaak is stress en dus de aanmaak van het hormoon cortisol de oorzaak van een laag libido. Met supplementen als gingseng of maca zou je vermoeidheid kunnen verminderen, beter met stresssituaties om kunnen gaan en hierdoor je libido kunnen verhogen. Maca staat erom bekend je energieniveau én je libido te verhogen. Een supplement dat dus zeker het proberen waard is.

2. Voeding

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die erom bekend staan libidoverhogend te werken. Denk bijvoorbeeld aan chocolade, knoflook en zalm. Het is vooral belangrijk om gezond te eten, waardoor je hormonen niet uit balans raken. Denk dus aan voldoende groente, fruit, eiwitten en gezonde vetten.

3. Bekkenbodem trainen

Door je bekkenbodem spieren te trainen, zou je je libido een boost kunnen geven. Je zou voor yoga kunnen kiezen, maar ook specifieke oefeningen kunnen uitvoeren die je bekkenbodemspieren versterken.

Lees ook: Leonie: ‘Terwijl ik zwanger op de bank lag, had hij seks buiten de deur’

4. Voldoende slaap

Je zult het vast al weten, maar als er iets is waardoor je libido in de vriezer belandt, dan is het een gebrek aan slaap. Probeer dus te zorgen voor voldoende slaap. Hierdoor zullen je hormonen beter hun werk doen en heb je ook meer zin in seks.

5.Kijk eens naar je anticonceptiemethode

Je wist vast al dat er bepaalde anticonceptiemethodes, zoals de pil en de spiraal, een negatieve invloed kunnen hebben op je libido. Als je dit vervelend vindt, zou je eens kunnen kijken naar een natuurlijk alternatief. Denk bijvoorbeeld aan condooms of een apparaatje waarmee je dagelijks je lichaamstemperatuur meet om zo te kunnen bepalen wanneer je eisprong en menstruatie plaatsvindt. Je zult merken dat een natuurlijke vorm van anticonceptie een positief effect heeft op je libido.

6. Communiceer met je partner

Het kan een hele stap zijn om je partner te vertellen dat je de laatste tijd niet zo’n zin hebt in seks. Misschien ben je bang dat je partner zich dit persoonlijk aantrekt, maar als jij duidelijk aangeeft dat dit niet het geval is, zal hij of zij er vast begrip voor hebben. Alleen al door het probleem bespreekbaar te maken, zul je je opgelucht voelen en zal je sneller zin krijgen in seks.

Vriendin’s favoriet

Dit discrete en krachtige vibrator ei kan eenvoudig worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening, waardoor je handsfree plezier kunt ervaren. Met verschillende vibratiestanden en patronen kun je je eigen sensuele avontuur creëren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Nicole: ‘We hebben al anderhalf jaar geen seks meer’

Foto: GettyImages
Bron: TheEverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.