Janny van der Heijden

Janny van der Heijden onder het mes na huidkanker diagnose

Janny van der Heijden is onlangs geopereerd aan een melanoom. Dat is een vorm van huidkanker. Het plekje bevond zich op haar neus, schrijft ze in haar column voor het magazine Nouveau.

Janny van der Heijden had huidkanker

Janny, onder andere bekend van Heel Holland Bakt, deelt haar verhaal om andere vrouwen op het hart te drukken om altijd op hun gevoel af te gaan en je niet weg te laten sturen. Dat gebeurde bij haar huisarts wel. De vlek op haar neus werd weggewuifd.

“Pas weken later drong ik bij een vervanger aan op een doorverwijzing, omdat ik hem weg wilde hebben. Daarom: vertrouw op je gevoel.” Na de operatie volgt namelijk een alarmerend telefoontje van de chirurg.

Melanoom

Hij vond het vreselijk om de boodschap over te brengen, schrijft Janny. Het was geen goed nieuws. “Het is een melanoom en je zult opnieuw geopereerd moeten worden”, zei hij.

Ze schrijft: “Ik hoorde hem doorpraten, terwijl het in mijn hoofd begon te ratelen. Opnieuw uitsnijden, te groot om te kunnen hechten, huidtransplantatie in mijn gezicht, triage van dermatoloog, oncoloog en plastisch chirurg.”

Herstel

De operatie is gelukkig goed gegaan. Een stukje huid uit haar nek bevindt zich nu op Janny’s neus en er zijn geen foute cellen meer. “De wonden zijn herstellend. Ik heb er alle vertrouwen in dat het verder hierbij blijft en dat ik over een tijdje mijn littekens en nieuwe stuk huid met make-up kan verzachten.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Nouveau
Foto: ANP