Jandino Asporaat

Jandino haalt uit naar Jinek en talkshows: ‘Voeden verdeeldheid’

Jandino Asporaat heeft op Instagram kritiek geuit op Eva Jinek en andere talkshows. Volgens de cabaretier zorgen deze alleen maar voor meer verdeeldheid in Nederland.

Tournee

Eerder besloot Jandino te stoppen met zijn tournee, omdat hij het niet terecht vindt dat bezoekers moeten aantonen dat zij gevaccineerd zijn of negatief zijn getest op corona. Dinsdag liet Eva Jinek weten dat geen van de weigerartiesten in haar programma uitleg wilden komen geven. Volgens haar zijn ze bang voor de reacties.

Verdeeldheid

Jandino reageert nu in een Instagram-post. “Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest en zeiden: ‘Jandino heeft meerdere malen bedankt voor onze show omdat hij vindt dat talkshows op dit moment ook bijdragen aan de verdeeldheid in Nederland, als het gaat om dit onderwerp”, aldus de cabaretier. “En: ‘Hij heeft ons, als programmamakers, gevraagd om zeer zorgvuldig te zijn met wat je doet en te allen tijde de ander mee te nemen in je hart wanneer je een beslissing maakt.'”

Jandino vertelt niet te willen optreden, omdat hij vindt dat het theater voor iedereen is. “Niet meer en niet minder. Dan vind ik een poging om zo met mijn naam om te gaan ontzettend jammer.” Volgens de cabaretier staat zijn team volledig achter hem. “Wij zijn niet alleen een team maar ook familie.”

Bron: Instagram
Foto: ANP