vrouw ligt in hangmat in haar onderhoudsvrije tuin

Warmer en zonniger? Dít wordt het weer deze week

Hoewel het inmiddels al een tijdje zomer is, hebben we nog niet écht met langdurig warm en zonnig weer te maken gehad. Komt daar deze week verandering in?

Maandag

Wanneer je vanmorgen naar buiten kijkt, is de kans groot dat je de zon ziet schijnen. Dit blijft alleen niet de hele dag het geval in de loop van de dag zullen het aantal wolken toenemen. Wie in het noorden van het land woont, kan ook nog mogelijk een bui verwachten. Het wordt gemiddeld tussen de 19 en 22 graden, wat nog steeds een beetje koel is voor de tijd van het jaar.

Dinsdag

Morgen belooft een warmere dag te worden. Op veel plekken stijgt de temperatuur naar zo’n 25 tot 28 graden. Misschien is er zelfs kans op een zomerse dag wanneer het minimaal 25 graden wordt in De Bilt.
Aan het eind van de dag neemt de bewolking toe en kunnen vanuit het zuiden wat pittige regen- en onweersbuien overkomen.

Rest van de week

En hoe zit het met de rest van de week? Volgens Weeronline zal de wind later in de week weer naar noordelijke richting draaien. Hiermee is de warmte snel weer verdreven. We krijgen vooral te maken met licht wisselvallig veer, met hier en daar en regen- of onweersbui. Het wordt gemiddeld 18 tot 20 graden.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.