grasvlekken

4x zo verwijder je grasvlekken uit kleding

In de zomer is het heerlijk om in het gras te sporten, werken en liggen. Eén nadeel: de kans op vlekken in je kleding. Gelukkig bestaan er handige trucjes om deze te verwijderen.

1. Groene zeep

Groene zeep is een handig middel om grasvlekken te verwijderen. Smeer de vlek royaal ermee in en wrijf het vervolgens in. Nog even wassen in de wasmachine en voilà: je kledingstuk is weer als nieuw.

2. Alcohol

Ook middelen met een hoog alcoholpercentage, zoals sterilon, zijn geschikt. Dep de alcohol op de vlek met een doek of wattenschijfje. Vervolgens kun je het kledingstuk goed uitspoelen en er wasmiddel of een vlekverwijderaar op aanbrengen. Was ‘m ten slotte in de wasmachine.

3. Afwasmiddel

Ook afwasmiddel werkt goed om grasvlekken te verwijderen. Druppel wat op de vlek en wrijf dit vervolgens voorzichtig in. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit. Nu hoef je het kledingstuk alleen nog in de wasmachine te wassen.

4. Vlekverwijderaar

Een andere optie is om een speciale vlekverwijderaar te gebruiken. Je leest op de verpakking hoe je het middel gebruikt. Het voordeel hieraan is dat het je kleding sowieso niet aantast, mits je je aan de gebruiksaanwijzing houdt.

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: RTL
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.