Ontwerp Zonder Titel 2023 08 10t104248.149

Win-win: gin-tonic vermindert mogelijk hooikoorts symptomen

Behoort gin-tonic tot jouw favoriete zomerdrankjes en heb je weleens last van hooikoorts? Dan is dit natuurlijk fantastisch nieuws.

Hooikoorts

Wie last heeft van hooikoorts, weet dat de symptomen erg vervelend kunnen zijn en het altijd zoeken blijft naar een manier om de symptomen te verlichten. Er zijn mensen die al hun hele leven moeten dealen met hooikoorts klachten, maar je kunt er ook pas op latere leeftijd last van krijgen. Hoe dan ook, de klachten zijn vervelend en een middel om je symptomen te verlichten zou fijn zijn. De meeste alcoholische drankjes hebben een negatief effect op hooikoorts symptomen. Dit is niet het geval bij gin en wodka. Deze twee sterke drankjes bevatten een lage dosering sulfiet en histamine. Bier bevat bijvoorbeeld veel histamine.

Lees ook: Bewezen: een gin-tonic drinken, helpt om extra calorieën te verbranden

Gin Tonic

Drankjes met een kleine hoeveelheid histamine, zouden hooikoorts symptomen mogelijk verlichten. Als je last hebt van hooikoorts en je bent een avondje uit, dan zou een Gin Tonic wellicht een goede keuze zijn. Wel is het zo dat het effect van alcohol per persoon verschilt en als je merkt dat je klachten erger worden van bepaalde drankjes, kun je deze natuurlijk beter vermijden. Rode wijn zou overigens, van alle alcoholische dranken, bij hooikoorts patiënten de meeste klachten veroorzaken.

Vriendin’s favoriet

Houd je drankjes heerlijk koel en hapjes op temperatuur met de elektrische koelbox van DistinQ®. De koelbox beschikt over een inhoud van 40 liter. Dit in combinatie met de soepele wieltjes maakt hem ideaal voor onderweg, thuis of tijdens vakanties. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Met deze Flügel gin-tonic maak je indruk op jouw vriendinnen

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.