Jayme

Geweldig: streefbedrag voor Baby Jayme gehaald

Geweldig nieuws voor baby Jayme en zijn familie: het bedrag dat nodig is om de 1-jarige te behandelen, is gehaald.

Spierziekte SMA

Jayme heeft de spierziekte SMA, waardoor hij uiteindelijk volledig verlamd zal raken en voor zijn tweede verjaardag zal overlijden. De 1-jarige wordt nu behandeld met het middel Spinraza, maar deze heeft alleen een remmend effect op de verlammingen.

Crowdfunding

Hoewel er een medicijn (Zolgensma) bestaat wat de spierafbraak zou kunnen stoppen, is dit wel het duurste medicijn ter wereld. Hierom startten de naasten van Jayme een crowdfundingactie. Met resultaat: de afgelopen maanden doneerden meer dan tienduizenden mensen voor de baby. Ook bekende Nederlanders als Jim Bakkum en Glennis Grace hielpen mee.

Nieuw streefbedrag

Hoewel de ouders van Jayme eind mei dachten het streefbedrag van 1,9 miljoen euro te hebben opgehaald, bleek dit uiteindelijk niet genoeg om de baby te behandelen. De 1-jarige kan namelijk niet in Nederland worden behandeld, wat zijn ouders eerst wel hoopten.

Doordat de behandeling nu in een land buiten Nederland moet plaatsvinden, was er meer geld nodig om het medicijn te kunnen betalen: 2,45 miljoen euro. Na opnieuw een crowfunding-actie te hebben opgezet, is dit bedrag nu voor de volle 100 procent behaald.

Dankbaar

De ouders van Jayme laten weten er geen woorden voor te hebben. “We zijn jullie zo dankbaar! Het volledige bedrag voor de behandeling van Jayme is binnen en zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn kan de reis naar Hongarije gepland worden. Wat zijn we blij dat we er eindelijk zijn!”

Dit bericht bekijken op Instagram

We hebben de 100% behaald! Wow! Wat zijn we blij dat we eindelijk kunnen zeggen dat we de 100% van het streefbedrag voor Jayme’s behandeling behaald hebben! Het onmogelijke is mogelijk geworden en dat allemaal dankzij jullie steun! Vanaf het moment dat we begin februari begonnen met deze ongelooflijke strijd, stonden jullie naast ons en achter ons. Jullie waren degenen die ons verhaal bleven delen en geweldige acties bedachten om geld op te halen. Jullie waren degenen die ons bleven steunen ook toen het minder ging met Jayme en bleek dat er meer geld nodig was. We hebben er geen woorden voor. We zijn jullie zo dankbaar! Het volledige bedrag voor de behandeling van Jayme is binnen en zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn kan de reis naar Hongarije gepland worden. Wat zijn we blij dat we er eindelijk zijn!

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen