Geweldig: Mika spaarde 3 jaar zijn haar om het te doneren

Drie jaar lang liet Mika zijn haar staan om het daarna te doneren aan een goed doel. “Zijn klasgenoten vonden het heel stoer van hem.”

Drie jaar lang liet Mika zijn haar staan om het daarna te doneren aan een goed doel. “Zijn klasgenoten vonden het heel stoer van hem.”

Drie jaar sparen

Nadat Mika drie jaar geleden een aflevering van het Klokhuis zag, wist hij het zeker: hij wilde zijn haar doneren. Al die jaren is hij niet naar de kapper geweest, maar nu ging eindelijk de schaar erin. “Op school herkenden ze hem niet meer terug”, zegt zijn moeder Gita tegen RTL Nieuws. Mika vond het bezoekje aan de kapper best spannend. “Het is altijd een hele drukke jongen, maar ik had hem nog nooit zo stil gezien. Hij vond het echt heel spannend”, aldus Gita.

Mika met zijn afgeknipte haar (tekst gaat verder onder de foto)

Doel behalen

Op school werd er ook positief gereageerd op Mika’s actie. Toen hij afgelopen zomer naar de middelbare school ging, begon hij toch te twijfelen over zijn lange haar. “Hij vond het misschien handiger als zijn haren kort waren, zoals dat van de rest van de jongens”, vertelt Gita. Mika vertelde zijn klasgenoten dat hij nog even bleef ‘sparen’, omdat zijn haren nog niet lang genoeg waren om te doneren. “Hij moest zijn doel halen. Hij had zijn klasgenoten verteld hoe het zat, en die vonden het heel stoer van hem.”

Bron: RTL Nieuws