Married at First Sight Australia 2019

Gescript of echt? Dít zijn de geheimen achter Married at First Sight Australia

Het is een echte hit op Videoland: Married at First Sight Australia. Met zoveel drama en spektakel vragen veel mensen zich af in hoeverre het programma wel helemaal op waarheid is gebaseerd.

Amayzine zocht het uit en ontdekte de volgende geheimen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 6.

1. Er wordt niet écht gegeten op de dinner parties

Zoals te zien op de beelden, wordt er wel degelijk eten geserveerd, maar dit is niet veel. Een uitgelekt productieschema van een draaidag toonde aan dat de deelnemers voor dit soort feestjes een ‘substantial meal’ wordt aangeraden. Ook moeten ze hun privételefoon inleveren en zijn snacks toegestaan. Gelukkig maar, want gedronken wordt er wél.

2. De kandidaten trouwen niet écht

In tegenstelling tot Nederland, trouwen de Australische koppels niet echt in het programma. De reden hiervoor is dat je in dit land minstens een maand van tevoren je ‘marriage license’ dient aan te vragen. Iets wat lastig wordt wanneer je je aanstaande niet kent.

3. De locatie van de dinner parties is totaal niet chic

Hoewel het anders oogt, is de locatie waar de dinner parties wordt gehouden helemaal niet zo glamourous. Het bevindt zich namelijk op een industrieel terrein in een heel klein pand. Ook het interieur is nep, inclusief de schuifdeur waar de koppels door binnen komen.

4. De kandidaten mogen hun outfits niet zelf uitkiezen

Voor de dinner parties worden de outfits van de kandidaten eerst goedgekeurd door de producers. Hiervoor krijgen ze van tevoren al een bepaalde richtlijn mee. Jess moest bijvoorbeeld strakke outfits kiezen die haar figuur lieten zien en Melissa kreeg de opdracht om zo weinig mogelijk make-up te dragen. De producers vonden dit passen bij hun persoonlijkheid.

5. De ‘stay’ en ‘leave’-antwoorden zijn niet voor iedereen een verrassing

Voor de ‘commitment ceremony’ bekijken de producers eerst alle kaartjes van de deelnemers. Dit doen ze om van tevoren te kunnen bepalen in welke volgorde de koppels naar de bank toe moeten komen. De meest verrassende bewaren ze bijvoorbeeld voor het laatst.

6. Bijna iedereen is gescout in seizoen 6

Bijna alle deelnemers aan seizoen 6 zijn aangesproken via Instagram, op straat of op evenementen. Alleen Mathew had zich opgegeven en is op auditie gekomen. Waarschijnlijk heeft het feit dat hij nog maagd was wel een belangrijke rol gespeeld. Immers, dit is goed voor de kijkcijfers.

7. De deelnemers krijgen betaald

Hoewel de deelnemers betaald krijgen voor hun deelname, is dit geen vetpot. Zo krijgen ze 150 Australische dollars per dag dat ze meedoen. De verplichte persevenementen zijn onbetaald.

8. De producers wilden graag dat Sam en Ines bij elkaar kwamen

Al vanaf het begin wist Sam dat hij gebruikt werd om de kijkcijfers te verhogen. De producers hadden hem dan ook beloofd dat in het geval hij Lizzie niet leuk vond, hij een ander mocht ‘kiezen’. Dit werd dus Ines en Sam ging hierin mee voor de publiciteit. Ines daarentegen wist dit niet en kreeg oprechte gevoelens voor hem.

9 De ‘home visits’ vinden vaak niet in hun eigen huis plaats

Van Jess, Tamara en Billy is bekend dat ze een Airbnb gebruikten die als hun eigen huis moest dienen. Dit verklaart waarom veel huizen sfeerloos waren.

11. Martha moest zwijgen van de producers

Hoewel Martha graag aan Tamara wilde vertellen over de affaire van Dan en Jess, werd ze tegengehouden door de producers. Het zou namelijk goed zijn voor de kijkcijfers. Daarnaast zou Martha die Jess steunde meer aansluiten bij de lopende verhaallijn.

12. Twee mannen hebben gevochten

Naast de grote ruzie tussen Cyrell en Martha, blijken ook twee mannen het met elkaar aan de stok te hebben gekregen. Dit staat alleen niet op film.

13. De broer van Jess heeft met iemand het bed gedeeld

Tijdens de opnames blijkt de broer van Jess – de jongen met veel tattoos, te zien op haar bruiloft – het bed te hebben gedeeld met Tamara. Dit verklaart mogelijk waarom Jess en Tamara nu goed bevriend zijn.

Bron: Amayzine
Foto: Instagram

Lees ook: zó gaat het nu met de deelnemers van Married at First Sight Australia 2019

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen