Moeder Gerard Joling

Gerard Joling vertrouwde toestand moeder niet: ‘Het voelde niet goed’

Afgelopen woensdag overleed Janny, de moeder van Gerard Joling, op 92-jarige leeftijd aan een dubbele longontsteking. Nu vertelt de zanger hierover in een interview met Privé.

‘Goed mis’

Gerard vertelt dat op oudejaarsavond alles nog goed was. “Toen heeft ze met wat mensen naar The Masked Singer zitten kijken. Daarna belde ze nog om te zeggen hoe leuk ze dat programma vond. Geen vuiltje aan de lucht.”

De volgende ochtend ging het daarentegen mis. “Ze werd wakker met enorm veel pijn in haar rug. Mijn broer en zus gingen langs om te kijken wat er aan de hand was en het werd ze meteen duidelijk dat het goed mis was.”

Dubbele longontsteking

Niet veel later werd Janny naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze een dubbele longontsteking had. Gerard: “Dat verklaarde de pijn in haar rug. Toch leek het allemaal nog niet zo heel erg. Toen ik de familie aan de lijn had, hoorde ik dat de coronatest negatief was. Een uur later leek mama’s toestand zelfs stabiel. Volgens mijn broer hoefde ik niet te komen, maar het voelde allemaal niet goed. Ik ben eerder teruggekomen, omdat ik het niet vertrouwde.”

Vrede mee

Zijn voorgevoel bleek te kloppen. Gerard zag zijn moeder steeds slechter worden. “Dinsdagavond dacht ik: ik blijf hier. Ik blijf bij haar slapen. Ik denk ook dat mama zelf wist dat ze het niet zou gaan redden. Maar daar had ze vrede mee.”

Woensdagochtend werd Janny onrustig, waarop de verpleging aangaf dat de familie kon komen. “Daar ging ze. Heel mooi en tegelijk heel heftig, want op dat moment verlies je wel je moeder en ben je niemands kind meer”, vertelt Gerard. “Maar het was een zachte dood en het is een mooie gedachte dat ze er zelf vrede mee had.”

Bron: Privé
Foto: ANP