Ontwerp Zonder Titel 2024 06 14t093255.650

Geeft hij/zij gemengde signalen af? 4 mogelijke verklaringen

Ben je aan het daten en geeft de ander vaak erg wisselende signalen af? Daar kunnen veel verschillende redenen voor zijn. We bespreken er 4.

1. Hij of zij heeft er moeite mee om zich te verbinden

Als je date geen eenduidige signalen afgeeft, zou het kunnen zijn dat hij of zij er moeite mee heeft om echt een band op te bouwen. Als iets dichtbij komt kan het ineens heel echt voelen, wat mogelijk voor angst zorgt. Hierdoor vindt hij of zij het misschien moeilijk om het over jullie toekomst te hebben of plannen te maken.

Naast moeite met verbinden, kan iemand het ook lastig vinden om je echt te vertrouwen. Vaak is het dan de kunst om te laten zien dat deze zorg ongegrond is.

2. Misschien is er nog een ex in het spel

Ken je je date nog niet zo heel goed, maar weet je wel dat hij of zij nog contact heeft met een ex? Mogelijk dat dit een rol speelt en bijdraagt aan de onduidelijke signalen die worden afgegeven. Het kan zijn dat je date de ene dag hoteldebotel is en de volgende dag ineens niets meer van zich laat weten.

3. Hij of zij vindt het fijn om de controle te hebben

Door een negatieve ervaring of een bepaalde hechtingsstijl kan iemand het (onbewust) fijn vinden om altijd de touwtjes in handen te hebben. Als je dit opmerkt is het goed om je grenzen aan te geven en deze te bewaken. Als de ander hier vervolgens niets mee doet is het waarschijnlijk beter om niet met deze relatie door te gaan.

4. De ander weet niet goed wie hij/zij is of wat hij/zij zoekt

Verschillende gebeurtenissen in het leven kunnen ervoor zorgen dat iemand even minder in contact staat met zichzelf en niet goed weet wat zijn of haar behoeftes zijn. Hierdoor kunnen de signalen die hij of zij afgeeft erg onduidelijk zijn. Misschien is de ander onzeker over de toekomst of weet niet welke doelen hij of zij nog wilt behalen. Het kan zijn dat deze persoon daarom wat extra tijd nodig heeft om weer wat zelfverzekerder te worden.

Vriendin’s favoriet

Duik in de dynamiek van relaties met het boek Relaties, hoe doe je dat?. Ontdek hoe je opvoeding invloed heeft op je liefdesleven en leer negatieve patronen te doorbreken. Vind balans tussen jezelf zijn en openstaan voor je partner. Voor meer informatie klik op onderstaande knop.

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.