gekookt ei

Waarom je gekookt ei beter niet met een zilveren lepel eet

Je zou denken dat het niet uitmaakt met wat voor bestek je je gekookte ei opeet. Toch blijkt niets minder waar.

Zo kun je zilveren lepel beter in de la laten liggen.

Zilveren bestek

Wist je dat zilver en gekookt ei voor een chemische reactie kan zorgen? Hierdoor ontstaat een onaangename metaalachtige (na)smaak. Ook kan het leiden tot zwarte vlekken op je bestek. Eieren bevatten namelijk zwavel, wat in combinatie met zilver een chemische reactie op kan leveren. Hierdoor ontstaat zilversulfide en dat geeft een zwarte kleur af. Deze vlekken kun je niet makkelijk van je bestek verwijderen.

Ongezond

Naast vlekken, kan zilversulfide – in grotere hoeveelheden – ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig is het risico om daadwerkelijk ziek hiervan te worden heel klein, maar toch kun je de stof het beste zo veel mogelijk vermijden.

Het moge duidelijk zijn: eet je gekookte ei voortaan niet meer met een zilveren, metalen of roestvrijstalen lepel. Kies in plaats daarvan liever voor hout, plastic, hoorn, parelmoer of porselein.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.