fred van leer

Fred van Leer had een depressie: ‘Het was een k*tjaar’

Fred van Leer keert terug op het podium, en hoe. Zijn Fred & Friends-show staat op het programma. Ondanks dat het na een burn-out beter met hem gaat, is Fred zijn depressie nog niet vergeten.

Fred van Leer over depressie

Fred van Leer maakt er voor de camera’s van RTL Boulevard geen geheim van dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft. Tijdens zijn show is straks ruimte voor een lach en een traan. Dat is niet voor niets. “Depressie. Punt. Ik ben er heel makkelijk in. Dat hou ik bij mij, het was echt een kutjaar. Het zijn kutjaren geweest. Ik heb me echt teruggetrokken van het podium, ik kon op een gegeven moment m’n theatertour niet meer doen.”

Lees ook: Fred van Leer valt 7 kilo af met wandelen: ‘18.000 stappen per dag’

Goede voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat Fred niet opnieuw over zijn eigen grens gaat, heeft hij een groep fijne mensen om zich heen verzameld. Met hen bereidt hij zijn show voor. “Professionele mensen om me heen én vrienden”, zegt Fred verder. “Die zijn m’n alles.”

Zijn vrienden wensen hem uiteraard het beste. Zo zijn Ruth Jacott en Edsilia Rombley van de partij. “Hij is een goede collega en lieve vriend. Hij is een grappenmaker, maar hij kan ook heel serieus zijn”, zegt Ruth over hem.

“Elke keer als ik hem zie, zeg ik: ‘Doe je wel rustig aan?'” vervolgt Edsilia. “Hij doet alles tegelijk. Je leeft maar één keer, dus wees zuinig op jezelf.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: ANP