Ontwerp Zonder Titel 2021 02 12t105752.905

Feit of fabel: kun je ziek worden door met nat haar naar buiten te gaan?

Met nat haar naar buiten, zorgt ervoor dat je (sneller) ziek wordt. Is het nou een feit of fabel? Wij leggen het even uit.

Haast

Laten we eerlijk zijn. De meeste van ons hebben niet altijd uitgebreid de tijd om ons haar te föhnen. Met nat haar ga je naar buiten en spring je op de fiets naar je werk. Niet alleen droogt je haar niet op zoals je misschien zou willen (hallo statisch haar). Waarschijnlijk krijg je ook last van koude rillingen. Los van deze dingen, is de vraag of nat haar ervoor zorgt dat je sneller ziek wordt.

Lees ook: Feit of fabel: krijg je meer grijze haren als je er eentje uittrekt?

Feit of fabel

Ga jij vaak met nat haar naar buiten? Dan kun je opgelucht ademhalen. Nat haar zorgt er namelijk niet voor dat je sneller ziek wordt. Je kunt het inderdaad kouder hebben, maar dit betekent niet dat je ook sneller ziek wordt. Virussen en bacteriën die je ziek maken komen je lichaam namelijk binnen door je neus en mond. Wat wél gebeurt, is dat koud weer ervoor zorgt dat het slijmvlies in je neus droger wordt. Hierdoor werkt het slijmvlies minder goed en zal het dikker worden. Bacteriën kunnen zo langer in je neus verblijven en griep of verkoudheid veroorzaken.

Lees ook: Feit of fabel: kun je écht last hebben van de wintertijd?

Foto: GettyImages
Bron: HelloGiggles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen