Eva Jinek

Eva Jinek in tranen door hartbrekend verhaal van Karsu over familie onder puin in Turkije

Een aangeslagen Karsu Dönmez doet in verschillende programma’s haar verhaal over de zware aardbevingen in Turkije en dat haar familie daar slachtoffer van is geworden. Het zichtbare verdriet van de zangeres maakt ook Eva Jinek emotioneel.

Karsu bang om familieleden te verliezen

Op het moment van publiceren zijn er ruim 8.100 doden in Turkije en Syrië als gevolg van de zware aardbevingen. Duizenden gebouwen zijn ingestort, nog vele mensen worden vermist. Waaronder familieleden van zangeres Karsu, die haar bekendheid gebruikt om hulp te vragen voor de mensen in getroffen gebieden. Dinsdagavond sprak ze met Eva Jinek in haar programma.

“Ik kan er gewoon niet bij dat ik in één klap een deel van mijn familie ga verliezen”, vertelt ze met tranen in haar ogen en een gebroken stem. Waarna ze bijna smekend vervolgt: “Ik wil dat niet! Dus ik wil hulp. Snel.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL Talkshow (@rtltalkshow)

Eva Jinek in tranen

Eva voelt de pijn en de emotie van Karsu. Ze kan haar tranen niet meer bedwingen na de smeekbode van Karsu om hulp te bieden. “Ik heb gehoord dat het zo hopeloos is”, aldus Karsu. “Mijn oom moet naar mijn nicht toe. Ze zit onder een gebouw met haar man en zoon. Haar dochter leeft. Ze waren aan het wachten op een bulldozer, maar die kwam maar niet. Mijn oom is zelf gaan graven met zijn handen.”

Ze voelt zich hulpeloos. “Ik heb een andere nicht en niemand kijkt naar haar om, want dat is iets verder. Ze komen daar niet.”

Wil je de getroffenen steunen? Draag je steentje dan bij door een donatie te geven. Dat kan via Giro 555.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: RTL/Jinek