Esmée van Kampen

Esmée van Kampen woest op makers De Verraders: ‘Echt walgelijk’

Esmée van Kampen is woest op de makers van De Verraders. De actrice vindt namelijk dat ze verkeerd in het programma is neergezet.

De Verraders

Eerder was in De Verraders te zien hoe Steven Brunswijk in een speech vertelde over het overlijden van zijn moeder. Vorige week haalde Esmée dit moment opnieuw aan in de auto. “Ik vond het zo laag wat Stefano net suggereerde. Dat jij mogelijk een verrader zou zijn en dat je de speech over je moeder zou inzetten als een soort empathie”, vertelde ze.

Steven reageerde vol verbazing en besloot Stefano er even later mee te confronteren. Hij ontkende en vertelde het juist van Joep Sertons te hebben gehoord. Hij legde uit dat hij het op een andere manier bedoeld had. Uiteindelijk leek het voor de kijker alsof Esmée degene was die de roddel de wereld in had gebracht.

Verdriet

Op Instagram Stories reageert de actrice op de beelden. “Het doet mij werkelijk verdriet dat er gekozen is voor een bepaalde edit van mij binnen de tweede aflevering van De Verraders en een ander in bescherming werd genomen”, schrijft ze. “Mij neerzetten als iemand die de dood van iemands geliefde inzet als een bepaald ‘middel’ binnen het spel is echt walgelijk en is het tegenovergestelde van wie ik ben en waar ik voor sta. Ten tijde van de opnames heb ik afscheid moeten nemen van mensen in mijn directe omgeving die kwamen te overlijden, waarvan ik 1 dierbare kort erna verloren heb. Je kunt dus begrijpen dat mijn tolerantie richting de kwestie non-existent was en dé reden waarom ik gefungeerd heb als ‘klokkenluider’.”

Geen kattenpis

Esmée kreeg veel nare reacties na de uitzending. “Ik ben het hartstikke zat dat ‘wij’ als bekende Nederlanders alles wat over ons geschreven, ge-edit of naar ons geuit wordt zomaar moeten slikken. Dit is geen kattenpis, het doet mij pijn om dat ik hier niet verantwoordelijk voor was, maar het helaas nu wel zo lijkt. Ik vind het misselijkmakend.”

De actrice hoopt dat ‘de persoon in kwestie die ze toen heeft aangesproken binnen het programma ooit de verantwoordelijkheid op zich neemt en toegeeft dat het spel op dát moment te persoonlijk gespeeld werd’.

Bron: Instagram
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.