Echte Meisjes In De Jungle

5x waarom Echte Meisjes in de Jungle het heerlijkste realityprogramma van dit moment is

Iedere maandag kijkt Vriendin-redacteur Renée uit naar het einde van de werkdag. Nog voordat de pannen op het vuur worden gezet voor het avondeten, is het eerst tijd voor Echte Meisjes in de Jungle. Het leukste programma van dit moment, als je het haar vraagt.

Waarom Echte Meisjes in de Jungle zo leuk is

Heb je een Videoland-abonnement en ben je nog niet begonnen aan Echte Meisjes in de Jungle? Kijk het. Ben je een vaste kijker? Dan herken je vast wel de volgende vijf punten waarom EMIDJ het meest epische realityprogram van dit moment is.

1. Lena.

Ja, Lena. De heerlijke meid die haar bekendheid in de realityscene dankt aan haar deelname aan dat andere ordinaire programma, Ex on the Beach: Double Dutch. Mede door haar gigantische Brazilian Butt Lift-billen kukelt ze om de haverklap om of valt ze uit haar hangmat. Het levert hysterische taferelen op, waarvan haar verlies van de waslijn mijn persoonlijke favoriet is. In tegenstelling tot andere teamgenoten is Lena een lieve meid. Dat ze zelfs geniet van de vieze eetopdracht, zorgt ervoor dat ik iedere aflevering steeds meer van haar ga houden. Alhoewel… mij niet bellen als je vlak naast mijn slaapplek kakt. Die drol was echt niet oké.

2. Valerio presenteert het als de beste

De comeback van EMIDJ is net zo welkom als de terugkeer van Valerio Zeno op de (digitale) buis. Dat hij geknipt is voor de presentatie van dit programma zie je al in de eerste twee afleveringen. Hij hoeft maar een steelse blik in de draaiende camera te werpen als de meisjes weer eens weigeren te luisteren om mij in lachen te laten uitbarsten.

3. De drama is… real

Als je EMIDJ aanzet, moet je wel weten waar je aan begint. Je hebt namelijk zojuist vrijwillig gekozen voor 40 minuten vol drama en ‘wat een ellende’ (lees dit met de stem van Michella Kox in je achterhoofd). Het programma draait, naast milde Expeditie Robinson-proefjes voor een luxe overnachting, vooral om ordinaire treiterijen, opstootjes en rondvliegende nepnagels en extensions. Dat bijna de hele groep na de opnames niet met elkaar overweg kan, is voor mij geen verrassing.

4. De casting is top

Wie na tien jaar besluit om Echte Meisjes uit de mottenballen te halen, moet met een ijzersterke casting alles op alles zetten om het format, dat echt wel gedateerd is anno 2023, te laten slagen. Het is gelukt. Met OG opperhoofd Michella Kox aan het roer en een paar pittige realitybabes om haar heen – ik noem een Fabiola ‘Alles designer, prr prr’ Volkers, Esmee ‘Terror Twin’ Ipema, Janice ‘Ex-vriendin van…’ Blok en Channah ‘Dit realityprogramma kan ik ook weer afstrepen’ Koerten – kun je de klok erop gelijk zetten dat het gaat stormen daar in Laos.

5. Laten we de oneliners niet vergeten

Kijk, voor programma’s met een maatschappelijk thema of een beetje inhoud moet je ’s avonds maar naar de publieke omroep of RTL zappen. EMIDJ kijk je om vermaakt te worden. Grappige uitspraken als ‘Laos, dat ligt toch in Portugal?’ en ‘Ik heb half Laos ondergescheten’ zorgen ervoor dat ik wekelijks aan het schuddebuiken ben op de bank.

Je hoeft heus niet bang te zijn dat er naast de nodige spuitjes botox en filler voor vertrek, geen maatschappelijke injectie is gegeven aan dit programma, hoor. Zo is het bewijs geleverd dat die gevaarlijke BBL echt niet zo mooi is als op Instagram misschien lijkt – om nog maar te zwijgen over hoe het je uit balans brengt -, worden fysieke ruzies in tegenstelling tot Ex on the Beach afgestraft met een enkeltje Amsterdam en is het mooi om te zien hoe sommige Si Fah Sweethearts en Si Deng Babes onder erbarmelijke omstandigheden naar elkaar toegroeien en helpen wanneer dat nodig is.

Ik zit alweer klaar voor de volgende aflevering.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Jasper Suyk/Rob Jacobs