Vrouwen Lichamen

Dít zijn de voordelen van bamboe ondergoed

Als jij weleens ondergoed draagt dat gemaakt is van bamboe dan zul je dit waarschijnlijk gekozen hebben voor duurzaamheid.

Hier staat zo’n bamboe boxershort of bamboe slip namelijk voor. Toch is bamboe meer dan alleen duurzaam. Het materiaal biedt namelijk een paar specifieke voordelen waarmee het zich onderscheidt van andere stoffen.

Geschikt voor de gevoelige huid

Heb je last van een gevoelige huid of heb je te maken met allergieën? Ondergoed gemaakt van bamboe is dan echt ideaal voor jou. Dit materiaal is namelijk hypoallergeen. Het heeft dan ook een antibacteriële werking, wat ervoor zorgt dat de bacteriën uitgeroeid zullen worden. Dit is dan ook een goede reden waarom bamboe zo geschikt is voor iemand die een gevoelige huid heeft, terwijl ondergoed van dit materiaal ook ideaal is voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van eczeem of iets soortgelijks.

Lekker zacht

Een kenmerk van bamboe is dat het zo lekker zacht is. Zacht ondergoed draagt natuurlijk comfortabel, terwijl het ook een stuk prettiger zit dan een stug materiaal. Het is dan ook logisch dat niet alleen ondergoed tegenwoordig geproduceerd wordt van bamboe. Andere kledingstukken worden namelijk ook al gemaakt van deze stof. Hierbij kun je denken aan t-shirts en sokken, maar ook kleding voor de baby wordt steeds vaker geproduceerd van bamboe. Dit komt natuurlijk onder andere door de zachtheid van dit comfortabele materiaal.

Erg sterk

Een ander voordeel van bamboe is dat het erg sterk is. Dit maakt het dus ook een geschikte stof voor ondergoed. Je zult lang plezier kunnen hebben van je onderbroek als het geproduceerd is van bamboe. Dit zal ook het geval zijn na heel vaak wassen. De stof zal bovendien kreukvrij en vormvast blijven, terwijl het ook nog eens antistatisch is.

Neemt vocht op

Bamboe heeft nog een zeer fijne eigenschap. Het neemt namelijk veel vocht op, wel 70 procent meer dan katoen. Dit komt omdat de bamboevezel een holle structuur heeft, wat ervoor zorgt dat het aanzienlijk meer vocht kan absorberen. Bovendien heeft bamboe ook microgaatjes. Hierdoor kan het vocht beter verdampen.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen