Canva1 2023 03 06t104435.557

Diana schoolde zich om tot medisch secretaresse

Heb jij altijd al iets nieuws willen leren? Volg een cursus en ga ervoor! Diana Mooibroek volgde een NHA-thuisstudie Medisch Secretaresse en maakte een carrièreswitch binnen de zorg. “Als iets je interesseert, ga je er ook echt voor.”

Diana: “Ik heb 26 jaar in de zorg gewerkt. Eerst op een somatische afdeling in een verpleeghuis en daarna vier jaar in de thuiszorg. Ik stond echt aan het bed, wat heel zwaar is. Vanwege lichamelijke klachten kon ik dit werk niet langer doen. Aangezien ik geen stilzitter ben, wilde ik wel actief blijven.”

Omscholen binnen de zorg

“Ik ben eerst met administratief werk voor mijn werkgever aan de slag gegaan. Ik besefte dat ik daar veel meer mee kon. Dus besloot ik de opleiding tot Medisch Secretaresse bij NHA te volgen. Ik wilde heel graag in de zorg blijven werken. En als medisch secretaresse kun je verschillende kanten op, dat sprak mij wel aan. Na al die tijd weer gaan studeren was wel pittig. Maar ik vond de lesstof leuk. Als iets je interesseert, ga je er ook echt voor. De inhoud van de opleiding sloot ook heel goed aan bij wat je in dit werk nodig hebt. De opleiding was erg praktijkgericht.”

Een bewuste keuze

“Nu werk ik als front- en backofficemedewerkster bij de kaakchirurg. Ik check de patiënten in, plan afspraken, maak röntgenfoto’s en handel de betalingen af. Het leukste aan dit werk vind ik het contact met de patiënten: de verhalen, de interactie. Ik heb hier heel bewust voor gekozen. Ik werk nog steeds in de zorg en ik ben met mensen bezig. Als ik erop terugkijk, had ik dit jaren eerder moeten doen.”

Pak nu je kans: studeer voordelig met € 1000,- subsidie

Dit is jouw tijd voor een carrièrestap of -switch. Maak gebruik van het STAP-budget: dat is een opleidingssubsidie van € 1000,- waarmee je je beroepsmatig kunt ontwikkelen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Iedereen in Nederland tussen de 18 en de AOW-leeftijd mag dit jaar een cursus of opleiding volgen (helemaal of gedeeltelijk), gesubsidieerd door de overheid. Zo draagt de overheid bij aan een goede inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat een opleiding bij NHA voor jou in veel gevallen kosteloos is. Lees meer op Nha.nl/stap

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NHA.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.