Déze sterrenbeelden gaan een slechte lente tegemoet

Voorspelling onjuist: waarom het deze week tóch geen 20 graden wordt

Hoewel het er eerder op leek dat het deze week erg warm en zonnig zou worden, is dat niet het geval gebleken. Hoe komt dit toch?

Jordi Huirne van Weer.nl legt uit.

Storinkje

“Er ligt een heel krachtig drukgebied boven Scandinavië, die zou ons de lente brengen, maar er zit toch een storinkje boven centraal Europa – een hele vervelende – en die zorgt de hele week voor bewolking en later in de week voor wisselvalligheid”, vertelt hij aan Hart van Nederland.

Weersverwachting

Vandaag zal het in het grootste deel van het land bewolkt zijn. In het noorden, vooral in het Waddengebied, is de zon het vaakst te zien. Er kan lokaal wat regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 11 tot 14 graden, maar de gevoelstemperatuur ligt mogelijk lager door de wind.

Woensdag begint bewolkt, maar gedurende de dag zal het steeds meer opklaren. Donderdag wordt de koudste en natste dag van de week. Het wordt dan zo’n 10 tot 12 graden. Ook is er kans op felle buien, met hagel.

Koningsdag

En hoe zit het volgende week, wordt het dan beter? Huirne: “Na het weekend gaan de temperaturen alleen nog maar naar beneden. Koningsdag zou best nog wel eens koud kunnen gaan verlopen.”

Bron: Hart van Nederland, Weerplaza
Foto: Getty Images