terras

9x dít zijn de leukste terrassen aan het water

Op zoek naar een leuke plek om een drankje aan het water te drinken? Wij zochten de leukste terrassen voor je uit.

1. Baai, Breda

Het festivalgevoel aan het water, dat is Baai in Breda. Ook als het regent, want er zijn grote stretchtenten en megaparasols op vlonders in het water. Dus ook met druilerig Nederlands weer zit jij fijn op het terras aan de Mark. Aanrader: huur een bootje bij Baai om zelf de Mark op te gaan en Breda via het water te ontdekken. Daarna borrelen bij Baai!
Baai, Markkade 1AB in Breda

2. Op ’t Eiland, Nederhorst den Berg

Op ’t Eiland – wat geen eiland is – in Nederhorst den Berg is een heerlijke buitenplaats, zoals ze het zelf noemen. Het terras grenst aan de Vecht en dat is, zeker als er bootjes langsvaren, een feest voor het oog is. De keuken is Italiaans en de sgroppino fantastisch! Sinds kort hebben ze buiten een gepimpte caravan met bar, handig. Zo nu en dan worden er evenementen georganiseerd met muziek of een kleine markt, dus check vooral de agenda!
Op ’t Eiland, Eilandseweg 32 in Nederhorst den Berg

3. Walhalla, Harderwijk

Bij Walhalla in Harderwijk voel je die fijne, chille hippievibe. Voetjes in het zand, kids ergens met een emmertje en schepje aan de slag en jij heerlijk onderuitgezakt genieten op het terras. Op de achtergrond hoor je vaak de schattige geluidjes van de dolfijnen uit het Dolfinarium. Ook ideaal om met een grotere boot naartoe te gaan: je zit aan de Randmeren.
Walhalla, Hoge Brug 10 in Harderwijk

4. Mooirivier, Dalfsen

Eigenlijk zegt de naam het al: Mooirivier, en daar is geen woord te veel mee gezegd. Je kunt hier dan ook mooier dan mooi aan het water zitten. Aan de Overijsselse Vecht om precies te zijn, in Dalfsen. Wat zo bijzonder is, behalve het gastronomische eten, is dat het ook een boutique hotel is. Je kunt er dus ook blijven slapen nadat je er vorstelijk hebt gedineerd. Echt een traktatie aan het water.
Mooirivier, Oude Oever 10 in Dalfsen

5. Zwarte silo, Deventer

Stoer eten doe je bij de Zwarte Silo in Deventer. Het is een prachtige oude graansilo waar je het gevoel krijgt tussen de havenarbeiders te eten. In de open keuken bereiden ze vlees of vis het liefst op de asado grill. Niet dat je daar iets van meekrijgt als je heerlijk op het terras aan de IJssel zit. Van het geweldige industriële pand en uitzicht des te meer.
Zwarte Silo, Zuiderzeestraat 2 in Deventer

6. Foodbar Picknickers, Terherne

Waar denk jij aan bij picknicken? Relaxen en zelfgemaakt lekkers toch? Zo vatten ze dat bij Foodbar Picknickers in het Friese Terherne gelukkig ook op. Heerlijke ontbijtbowls en wafels, maar ook chique kreeft! Die moet je van tevoren wel even reserveren, want alles is kakelvers. Daarna lekker uitbuiken in een ouderwetse gestreepte strandstoel of in de hottub aan het water.
Foodbar Picknickers, Utbuorren 54 in Terherne

7. Lodge at the Lake, Zoetermeer

Denk Ibiza, maar dan gewoon aan het stadswater van Zoetermeer! De palmbomen, bamboe-overkappingen en Balinese parasols op het terras van Lodge at the Lake nemen je zo mee naar de Spaanse zon. O ja, mocht je een bruiloft op Ibiza ambiëren, maar past dat niet binnen je budget? Je kunt hier ook je jawoord geven in die fijne Ibiziaanse sfeer!
Lodge at the Lake, Scheglaan 12 in Zoetermeer

8. Kaap Hoorn, Haren

Bij Kaap Hoorn krijg je het vakantiegevoel zonder ver te reizen (behalve als je in Maastricht woont natuurlijk). Ook kinderen vermaken zich hier uitstekend omdat het zo lekker ongedwongen en beachy is. Lekker afspreken met je vriendinnen en hun kids dus voor een middagje aan het Paterswolsemeer.
Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1 in Haren

9. West End, Velserbroek

Villa Westend beach is een uniek standsstrand aan de Westbroekplas met een superfijn terras en nog lekkerder strandbedjes, maar het echte klapstuk is je eigen terras op het water! Voor 50 euro per uur huur je namelijk een vlot met terras voor 8 personen. Hoe tof en uniek is dat?
West End, Westlaan 41 in Velserbroek

Tekst: Ghislaine van Delden
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.