Spannend: morgen is de finale van The Voice of Holland

Spannend: morgen is de finale van The Voice of Holland

In het negende (!) seizoen van The Voice of Holland hebben we weer veel muzikale hoogtepunten gezien. Morgenavond nemen Dennis, Patricia, Menno en Navarone het tegen elkaar op in de finale.

In het negende (!) seizoen van The Voice of Holland hebben we weer veel muzikale hoogtepunten gezien. Morgenavond nemen Dennis, Patricia, Menno en Navarone het tegen elkaar op in de finale.

The Voice of Holland

Morgenavond is het eindelijk zo ver: de finale van The Voice. De show werd weer gepresenteerd door het gouden duo Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De jury, bestaande uit Waylon, Anouk en Ali B, werd dit seizoen aangevuld met rapper Lil’ Kleine. Hij is trouwens ook de enige coach die zonder kandidaten naar de finale gaat. Dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van het programma. De rapper zat op de plek van oud-jurylid Miss Montreal. Morgenavond zijn niet alleen optredens van de finalisten te zien. Er staan namelijk ook drie internationale artiesten op het podium. We zien de Australische Guy Sebastian – bekend van zijn nummer Before I Go – die volgend jaar zelf jurylid zal worden van The Voice Australia. De Amerikaanse zangeres Ava Max zingt hoogstwaarschijnlijk haar hit Sweet but Psycho. James Morrison heeft inmiddels al meer hits op zijn naam staan – denk aan You Give Me Something en Wonderful World – en zal zijn nieuwe nummer My Love Goes laten horen.

De kandidaten

Navarone

Navarone The Voice of Holland

Dit seizoen doet er voor het eerst een band mee. En wát voor een. Navarone bestaat inmiddels al tien jaar en is niet helemaal onbekend. Ze stonden namelijk al op het podium bij festivals als de Zwarte Cross, Down The Rabbit Hole en Sziget Festival. De band, die in het team van Anouk zit, krijgt veel positieve reacties.

Vorige week brachten de mannen het nummer Iris van de Goo Goo Dolls ten gehore.

Patricia

Patricia The Voice of Holland

Voor veel kijkers is het duidelijk: Patricia wordt de winnaar van dit seizoen. Naast haar deelname aan The Voice speelt Patricia elke dag in de musical Mamma Mia. Met haar stem blaast ze niet alleen haar coach Waylon, maar ook het publiek omver.

Vorige week zong ze het nummer Titanium van Sia.

Zangeres Jennie Lena, bekend van The Voice, vertelt over haar postnatale depressie

Dennis

Dennis The Voice of Holland

De tweede finalist uit team Waylon is Dennis, een echte jazzliefhebber. Hij werkt als projectmanager bij een marketingbedrijf, maar probeert met zijn deelname aan The Voice jazz weer op de kaart te zetten. En aan de reacties op Twitter te zien is dat tot nu toe wel gelukt.

Vorige week bracht hij met het nummer She van Charles Aznavour een ode aan zijn vriendin.

Menno

Menno The Voice of Holland

Twee jaar geleden deed de pas 18-jarige Menno al mee aan de Duitse talentenshow Das Supertalent, maar nu zit hij in het team van Ali B. Op Twitter wordt veel gepraat over zijn looks, maar ook zéker over zijn mooie stem.

De finale van The voice of Holland is vrijdagavond om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Wie denk jij dat er gaat winnen?