Ontwerp Zonder Titel 2024 06 14t093255.650

Afgewezen na een date? Zó ga je hier beter mee om

Afgewezen worden in de liefde is nooit leuk en kan behoorlijk pijn doen. Wij delen 4 tips om hier beter mee om te kunnen gaan.

1. Geef jezelf niet de schuld

Afgewezen worden doet pijn en vooral als je de ander al een beetje leuk begon te vinden. Toch helpt het niet om jezelf de schuld hiervan geven. Jij kunt hier niets aan doen, hoe pijnlijk ook.

2. Voel je emoties en kijk naar groeimogelijkheden

Afwijzing kan tot vervelende gevoelens leiden, die je waarschijnlijk allemaal liever niet voelt. Toch helpt het wegstoppen van emoties niet en levert het veel meer op om alle gevoelens toch even te ervaren en dan maar even door de zure appel heen te bijten. Daarnaast kan deze situatie ook iets positiefs opleveren. Iets dat je hebt geleerd en wilt meenemen naar je eerstvolgende date. Probeer de situatie te zien als een kans om te groeien.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten als je gaat daten met Tweelingen

3. Zorg (extra) goed voor jezelf

Je kunt nu al snel vast blijven zitten in negatieve emoties. Probeer daarom extra goed voor jezelf te zorgen. Beweeg voldoende, zorg voor een goede slaaphygiëne en probeer zoveel mogelijk gezond te koken. Praat veel met vriendinnen en kijk je favoriete comfort series. Het duurt misschien even, maar uiteindelijk zul je je hier alleen maar beter door gaan voelen.

4. Plaats het in perspectief

Afwijzing is een heel vervelend gevoel en het voelt vaak alsof je enorm faalt, in alles. Probeer te zien dat dit negatieve gevoel slechts alleen gekoppeld is aan deze situatie en dat je op heel veel andere gebieden succesvol bent (en in de liefde komt dat ook vast nog goed).

Vriendin’s favoriet

Ontdek de avonturen van daten in Je bent wat je date. Van hilarische tot hartverscheurende verhalen, dit boek biedt een kijkje in de wereld van (Internet)daten. Voor zowel de nieuwsgierige single als de ervaren dater. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: B&B-Vol Liefde Debbie lanceert eigen boek

Foto: GettyImages
Bron: Verwywellmind.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.