Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek is bewust kinderloos: ‘Geen angst voor spijt’

Daphne Bunskoek is inmiddels moeder van een stiefdochter, maar zelf heeft ze nooit een kinderwens gehad. Dat vertelt ze openhartig in een interview met LINDA.

“Ik ben opgegroeid in Almelo en dacht al vroeg: ik moet de hele wereld nog zien. Daar paste in mijn ogen geen huwelijk of gezin bij”, aldus de presentatrice.

Kind

In de tijd dat haar vriendinnen kinderen kregen, droomde Daphne weleens van een baby in haar buik. Hoewel zwanger zijn haar fantastisch leek, sprak de praktische kant van een kind hebben haar niet aan. “Altijd zorgen, de hele tijd corrigeren, elke dag naar school… En dan ook nog de angst of ze niet worden gepest, of ze wel gelukkig zijn. Je de rest van je leven druk maken over je kind: verschrikkelijk”, vertelt ze.

Bonusdochter

Wanneer Daphne haar huidige partner Wessel ontmoet, heeft hij een dochter van zes, India. De presentatrice noemt het een ‘enorm cadeau’ dat ze nu ervaart hoe bijzonder het is om bij iemands opvoeding betrokken te zijn. Toch blijft haar eigen kinderwens uit.

Geen spijt

Ze heeft geen angst om spijt te krijgen van haar besluit. Daphne: “Ik heb een vriendengroep vol mensen die niet voor de traditionele vorm hebben gekozen: een bonte mix van homo’s, singles, bewust kinderloze of gescheiden mensen. En overigens ook vrienden met een heel fijn gezin. Daardoor ben ik in elk geval niet bang dat ik alleen achterblijf.”

Bron: LINDA.
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.