britt dekker

Britt Dekker: ‘Komen nog meer zaken als DWDD aan’

Volgens Britt Dekker is er wel vaker sprake van wangedrag in de televisiewereld. Dat vertelt ze in een interview met RTL Boulevard in reactie op het Volkskrantartikel over “grensoverschrijdend gedrag” van onder andere Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door.

“Er zijn er genoeg die zich zo gedragen hebben”, aldus de presentatrice.

‘Genoeg’

Volgens Britt gaat het om mensen die we ‘allemaal’ kennen, maar ze vindt dat het niet aan haar is om die namen bekend te maken. “Maar er komen er nog genoeg aan.”

Tafeldame

Britt schoof zelf meerdere keren aan als tafeldame bij De Wereld Draait Door, maar heeft naar eigen zeggen niets gemerkt. “Gasten kregen nooit wat mee. Die kwamen om 18.00 uur binnen en kregen een bak friet, want dat vroeg ik altijd. Dan maak je nooit wat mee.”

De presentatrice laat weten de verhalen ‘super erg’ te vinden, maar vindt het positief dat het nieuws naar buiten is gekomen.
“Het hele probleem is dat het allemaal achter de schermen is gebeurd. Je kan niet gaan schreeuwen en mensen ziek maken.”

Topsport

Volgens Britt is het vermeende feit dat het maken van De Wereld Draait Door ’topsport’ is geen excuus om anderen naar te behandelen. “Ik doe zelf nu ook topsport met George en dat is ook pittig, maar je gaat samen voor de gouden medaille”, legt ze uit. “Hij gaat zelf voor de gouden medaille en die anderen boeien niet en dat is niet oké. Dan is het geen topsport.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.