vrouw laptop

Binnenkort solliciteren? Tips voor een succesvolle sollicitatie!

Ga jij binnenkort solliciteren? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid komen opdagen. Je wilt jezelf van je beste kant laten zien en dat in een korte tijd.

Veel mensen vinden het daarom ook spannend om te solliciteren. Maar dat is nergens voor nodig! Om de spanning te verlagen en relaxed te solliciteren is het handig om je van tevoren goed voor te bereiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder vind je tips om jouw sollicitatiegesprek te laten slagen.

Zorg voor een compleet en netjes CV

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij een sollicitatie, is waarschijnlijk een CV. Om je werkgever een netjes en compleet overzicht te geven van je studie- en werkverleden, is het handig om genoeg tijd te nemen voor het opmaken van je CV. Voor veel mensen is het opmaken van een CV best lastig en daarom zijn er op het internet al verschillende templates beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens bij lerensolliciteren.nl. Op deze website kun je razendsnel je CV maken, die er professioneel en netjes uitziet. Zo is je eerste indruk bij je werkgever al een goede!

Stel je positief en zelfverzekerd op

Wanneer je binnenkomt bij je sollicitatie, is het altijd een goed idee om je glimlach uit de kast te halen! Zo maak je direct een positieve indruk op de werkgever. Ook is het fijn om jezelf er voor het gesprek al ervan te overtuigen dat je de perfecte kandidaat bent voor deze baan. Dan is het vervolgens makkelijker om een positieve indruk te maken én kom je zelfverzekerd over. Deze zelfverzekerdheid heb je nodig om de werkgever er te van overtuigen dat jij de beste kandidaat bent voor deze baan!

Blijf dichtbij jezelf

De belangrijkste tip is misschien wel dichtbij jezelf te blijven. Als je dit werk wilt gaan doen is het niet alleen voor je werkgever fijn om een reëel beeld van jou te krijgen. Het is voor jezelf ook fijn om te weten of je bij deze (misschien) toekomstige werkgever helemaal jezelf kan zijn. Uiteindelijk is iedereen verschillend en moet je goed met je werkgever kunnen communiceren. Merk je dat dit tijdens het sollicitatiegesprek al moeilijk gaat? Dan is het handig om je mogelijkheden te heroverwegen. Klikt het van beide kanten goed? Dat is een goed teken voor een fijne communicatie tijdens het werk!
Solliciteren hoeft niet spannend te zijn. Bereid jezelf goed voor, wees positief en blijf vooral dichtbij jezelf. Dan moet het helemaal goedkomen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met lerensolliciteren.nl