waylon bibi breijman

Bibi Breijman was seksueel gefrustreerd door erectieproblemen Waylon

De erectieproblemen van Waylon zorgden ervoor dat Bibi Breijman seksueel gefrustreerd raakte. Dat schrijft ze openhartig in haar dubbelboek ‘Ik ben Bibi / Poëzie vanuit het Luchtkasteel’.

In het boek blikt ze onder meer terug op het overspel van haar partner en vertelt over hun seksleven.

Erectieproblemen

Bibi deelt haar complete levensverhaal, van haar kindertijd tot nu. Ook de erectieproblemen van Waylon, die volgens hem de reden waren van zijn overspel, blijven niet onbesproken. “Hoe kon die slappe lul nou denken dat-ie in deze tijd onopgemerkt zijn doorbloeding buiten de deur op gang kon proberen te krijgen”, schrijft ze.

Taboe

Volgens Bibi sluimerde er ‘door de jaren heen’ al iets in hun seksleven. “Als een roze olifant in de kamer met een ontoegankelijke slurf stond er iets naast ons wanneer we het bed deelden en het anders liep dan de hartstochtelijke aanwakkering van tien minuten daarvoor beloofde.”

Toch zei ze er al die tijd niets over. “Ik wilde hem niet onzeker maken door er de volgende ochtend tijdens mijn havermout met banaan over te beginnen. Dus we hadden het er gewoon niet over. Jawel, taboes bestaan dus ook binnen je relatie.”

Het gebrek aan seks deed wel iets met haar. Zo dacht ze weleens:
“Ik ben nog geen dertig, is dit dan het intieme leven dat je hebt als er meer dan genoeg vlinders aanwezig zijn om wekenlang het bed op te lichten? Hoe groter mijn verlangens, hoe ontoegankelijker de kamerolifant.”

Seksuele frustraties

Bibi schrijft ook openhartig over hoe Waylon op haar seksuele frustraties reageerde. “Hij riep dan, met een overschreeuw aan frustraties: ‘Ik kan je niet geven wat je verdient, ik ben niets waard!’ Hij zei dat ik dat stukje dan maar bij iemand anders moest zoeken.”

Dit is een overweging waar ze wel over na had gedacht. “Ik swipete door mijn DM, maar ik was te kieskeurig, en kreeg van veel van de aanmeldingen in mijn inbox acuut smetvrees. Frustraties die eindigden in onbegrepen ruzies, jankbuien, knuffels en depressies.'”

“Had ik hem nou maar voor zijn verjaardag een strippenkaart bij die therapiepraktijk naast het consultatiebureau gegeven”, besluit ze haar verhaal. “Ik haat het zo erg dat ik zo van hem hou. Maar ik kon echt niet toegeven aan zijn menselijkheid.”

Bron: Ik ben Bibi / Poëzie vanuit het Luchtkasteel
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.