Bettina Holwerda

Bettina Holwerda blij met lichaam: ‘Ik heb ook vetrollen en platter wordende kont’

Filters zijn verleden tijd voor Bettina Holwerda. Liever laat ze anderen weten dat ze blij is met zichzelf, vertelt ze in Grazia’s zomerissue.

Trots op lichaam

Bettina ziet het nut er niet van in om haar leven online te delen door de lens van één of meerdere filters. In haar boek Laat Maar heeft ze onlangs nog opgeschreven hoe ze heeft geleerd om haar lichaam te omarmen. De Instagram-filters zijn daarbij verleden tijd. “Dat doe ik niet meer, omdat ik wil uitdragen blij te zijn met jezelf. Je wordt nu eenmaal ouder, en eventuele minpunten zien anderen vaak niet eens.”

De actrice heeft nu een andere mindset. “Ik heb drie kinderen, ben vijfenveertig, heb ook vetrollen en een platter wordende kont”, zegt ze. “Tegelijkertijd vind ik het ondankbaar om niet blij te zijn met mezelf en mijn gezonde lichaam.”

Lees ook: Bettina Holwerda en Jim Bakkum slapen apart: ‘Daar kun je toch niet naast liggen?

Boek

Bettina is haar boek gaan schrijven omdat ze veel positieve reacties kreeg over haar lange captions op Instagram. “De inspiratie kwam alleen vaak juist als ik net met een kind op schoot zat, het avondeten moest maken of tijdens een drukke werkdag. En net als bij het schrijven van mijn theatershow legde ik ook nu de lat ontzettend hoog. Maar na een leerzaam, intensief en leuk schrijfproces is het uiteindelijk gelukt.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Grazia
Foto: ANP