jim bakkum bettina holwerda

Bettina Holwerda deelt eerlijke kolffoto: ‘Tepels als elastieken’

Dit weekend heeft Bettina Holwerda teruggeblikt op de tijd waarin ze moest kolven. Volgers reageren enthousiast op de eerlijke foto.

‘Tepels als elastieken’

“Those melkfabriek days. Dat je tepels als elastieken uitgerekt werden, tot formaat volwassen wijsvinger en je grootste zorg was, of je Kolf apparaat wel opgeladen was”, schrijft Bettina bij een foto waar te zien is hoe ze in de badkamer in haar ondergoed aan het kolven is.

Hoewel de actrice weet dat tepels op Instagram steng verboden zijn, hoopt ze dit toch enigszins te doorbeken met haar bericht. “We moeten ze toch gewoon normalizen? (…) Ieder mens heeft ze en het grootste deel van de bevolking is via die dingen zelfs groot geworden. In ieder geval de eerste tijd van hun leven dan.”

‘XL tepels’

Bettina vertelt dat ze na haar bevalling in het ziekenhuis moest blijven en twee keer per nacht haar wekker moest zetten om te kolven. Molly lag op een andere afdeling, waardoor ze haar niet aan de borst kon leggen. “‘Je tepels zijn te groot, je moet maatje XL hebben!’, riep de verpleegster luid en duidelijk vanaf de gang (wisten mijn tijdelijke buren het ook meteen, altijd handig).
Super… Dus ik had XL tepels van voor en XXXL maandverbanden van onder. Glory days hoor dit, glory days. (Daar gaat m’n sexbom imago. Oh, wacht dat had ik niet.)”

“Ik heb in kleine toiletjes lopen kolven, in de auto (vaaaaak) in vliegtuigen en op stranden. Kan het geluid niet meer horen.
Maar thank God voor dat apparaat natuurlijk”, vervolgt de actrice.

Snel in vorm

Dat de blondine zo snel weer in vorm was na de bevalling, heeft volgens haar te maken met verschillende factoren. “Niet kunnen eten tijdens de zwangerschap, stress, 24/7 borstvoeden en kolven, niet slapen, rondrennen, perfectionisme en het niet-om-hulp-vragen-als-je-kapot-bent-en-je-man-zit-een-maand-in-het-buitenland gen.”

Toch laat ze weten met weemoed terug te kijken nar de foto. “Het is in m’n hoofd vooral allemaal heel magisch en bijzonder.”

Reacties

De foto is inmiddels al meer dan 6.000 keer geliket en veel mensen lieten een reactie achter. “Geweldig verhaal weer. En zo herkenbaar”, aldus een volger. Iemand anders: “Hulde aan de tepels.”

Bron: Instagram
Foto: ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *