Bakfiets

De beste bakfietsen voor moeders

Praktisch voor iedere moeder, een Urban Arrow bakfiets. Het is slechts een voorbeeld van de bakfietsen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Gebruik de bakfiets om de kinderen naar school te brengen, om snel wat boodschappen te halen op de terugweg of bijvoorbeeld om dit voorjaar nieuwe planten in de tuin te kunnen poten. In de bak voorop de fiets heb je er voldoende ruimte voor!

Zeker in de grote steden is de bakfiets, zoals een Urban Arrow bakfiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze bieden een praktisch alternatief voor de auto. Met een bakfiets ben je vaak sneller, daar je geen last meer hebt van files of eenrichtingsverkeer. Heb jij al eens naar een bakfiets gekeken? Het aanbod aan bakfietsen is zeer ruim. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een geschikte bakfiets voor jouw gezin zoekt. 

Verschillende soorten bakfietsen verkrijgbaar 

Wie een blik werpt op het assortiment van een aanbieder als Fietskar.nl zal al snel opmerken dat het aanbod enorm is. Kies bijvoorbeeld tussen de bakfietsen van verschillende gerenommeerde partijen, kies tussen een elektrische en non-elektrische bakfiets, ga voor een bakfiets voor twee of zelfs drie personen en kies tussen bakfietsen van verschillende materialen. Ga je voor een authentieke houten bak aan de voorzijde van de fiets, of geef je de voorkeur aan een duurzaam alternatief van kunststof? Kunststof blijft lang mooi en gaat over het algemeen langer mee. De bakfietsen krijgen het zwaar te verduren, wanneer deze een groot deel van de tijd op straat geparkeerd staan. 

Speciale hoezen voor bakfietsen 

Combineer de bakfiets met een hoes, om deze te beschermen tegen de ruige weersomstandigheden waaraan je in Nederland niet ontkomt. Daarbij voorkomt de hoes dat mensen hun afval in de bak voorop je bakfiets deponeren. Ook deze hoezen worden in diverse varianten aangeboden. Kies tussen een hoes die de bakfiets uitsluitend beschermt tegen slecht weer en een hoes waaronder je kinderen plaats kunnen nemen. Het helpt te voorkomen dat ze natgeregend op school aankomen. 

Voordelen van een bakfiets 

Eerder werden al enkele voordelen van bakfietsen genoemd. Zo zijn ze breed inzetbaar, bieden ze je alle ruimte om spullen met je mee te nemen en vormen ze een goed alternatief voor een rit met de auto. Moderne bakfietsen zijn zo ontworpen, dat ze helemaal niet zwaar fietsen. Iets wat soms ten onrechte gedacht wordt door mensen die de aanschaf van een bakfiets overwegen. Nog comfortabeler wordt het gebruik ervan, wanneer je voor een elektrisch model kiest. Doordat je een kind vast kunt zetten in een zitje van de bakfiets, biedt het je een heel veilige optie om je kinderen naar school te brengen. Je kind zal niet uit de bakfiets klimmen. Daarbij heb je tijdens de rit voortdurend zicht op je kinderen. Iets wat niet het geval zou zijn bij een zitje achterop je fiets. 

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.