B&B Vol Liefde-Roxanne

B&B Vol Liefde-Roxanne deelt gezondheidsupdate

Roxanne Filion, bekend van haar deelname aan B&B Vol Liefde, deelde eerder dat ze de zeldzame ziekte fibreuze dysplasie heeft. Nu laat ze weten hoe het met haar gaat.

In een interview met De Telegraf vertelt Roxanne dat het ondanks haar ziekte goed met haar gaat. “Ik heb fibreuze dysplasie, een botziekte in mijn hoofd, maar die heeft geen groeispurt gemaakt en is stabiel”, legt ze uit. Op dit moment heeft ze geen pijn of last van beperkingen. “Verder probeer ik het zo veel mogelijk los te laten.”

Diagnose

Vorig jaar vertelde de B&B-houdster al over haar ziekte. Ze legde toen uit dat het iets is dat groeit in haar hoofd en tegen haar hersenen aan zit. Een bezoek aan de kaakchirurg voor foto’s leidde uiteindelijk tot de diagnose. “Toen zag ik de schrik in zijn ogen”, vertelt ze. Roxanne werd direct naar het ziekenhuis doorgestuurd en daar kreeg ze te horen wat ze heeft. “Het is gewoon wildgroei van bot en dat zit in mijn hoofd. Zolang dat niet groeit zijn we happy, maar ze kunnen het niet stoppen.”

‘Geen grip’

Hoewel de aandoening nu stabiel is, moet Roxanne er bij alles wat ze doet opletten of het de groei niet zou kunnen triggeren. “Daar heb ik soms wel angstaanvallen over. Er groeit toch iets in mijn hoofd en ik heb er geen grip op.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.