Kijkers Heel Holland Bakt ontroerd door eerbetoon Martine Bijl

Bakkers klaar? Heel Holland Bakt komende vijf jaar nog op tv te zien

Heel goed nieuws voor liefhebbers van Heel Holland Bakt: het programma is in ieder geval de komende vijf jaar nog op de buis te zien. Dat laat omroepbaas Jan Slagter weten.

Rechten

In een interview met AD vertelt Jan dat ze onlangs weer rechten hebben gekocht voor vijf jaar. “Ik heb altijd in het format geloofd en het publiek heeft het omarmd”, vertelt hij. “Het is gewoon een hartstikke leuk programma dat dicht bij de mensen staat.”

Feelgood

Volgens de omroepbaas zorgt het programma voor een goed gevoel bij de kijker. “Elke week verdwijnt er wel een bakker maar het is geen keiharde strijd”, legt hij uit. “Iedereen verlaat de tent met opgeheven hoofd. Dat draagt bij aan het feelgood-gehalte. De jury heeft kritische punten maar brandt de kandidaten niet tot de grond af. Dat maakt ook dat jong en oud er graag naar kijkt.”

Succes

Het succes blijkt ook uit de honderden inschrijvingen van thuisbakkers die het programma jaarlijks ontvangt. “Het gaat een klassieker worden”, aldus Jan. “Of misschien is het dat al.” Volgens hem hoeven de makers er nooit veel aan te sleutelen. “Het lastige zit elke keer weer in het verzinnen van mooie opdrachten. Maar we hoeven er niets aan toe te voegen of te veranderen. Het enige dat dit jaar anders is, is de tent. Het ziet er beter uit, dus ik denk dat we daarmee doorgaan.”

Bron: AD
Foto: omroep MAX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen