bad

Ultiem genieten: 4 tips voor een ontspannend bad

Je hoeft echt niet naar een luxe spa om even een momentje voor jezelf te creëren. Wij geven 4 tips voor een ontspannend bad.

1. Zout en mineralen

Maak je bad extra ontspannend door bijvoorbeeld Epsom zout in het water te doen. Dit zout bevat veel magnesium en werkt ontspannend voor lichaam en geest. Er wordt ook beweerd dat Epsom zout een goede nachtrust bevordert en je bloedcirculatie verbetert.

2. Aromatherapie

Uit onderzoek blijkt dat aromatherapie sterke psychologische effecten heeft. Zo kan angst en somberheid verminderen omdat de geur een bepaald deel van je brein activeert, welke verbonden is met je stemming en geheugen. Ontspannen geuren zijn bijvoorbeeld Ylang ylang en citrus. Probeer verschillende geuren uit en kijk wat voor jou werkt.

Lees ook: Jouw favoriete beauty-routines voer je uit in een luxe en gloednieuwe badkamer

3. Bad-kussen

Een bad is fantastisch, maar soms weet je gewoonweg niet hoe je comfortabel kunt liggen. Een bad-kussen kan dan een oplossing zijn. Je hoofd en nek kunnen zo heerlijk ontspannen liggen. Het belangrijkste is dat je kussen niet veel beweegt.

4. Bamboe badplank

Om je ontspannen bad-moment helemaal af te maken, kun je een bamboe badplank gebruiken. Op plank kun je bijvoorbeeld een boek, een glaasje water en wat snacks neerzetten. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je niet het bad uit om dingen te pakken.

Lees ook: Zo maak (en houd) je kitranden in de badkamer schoon

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.