Op déze dag worden de meeste baby's verwekt

Baby in wang gesneden tijdens keizersnee, ziekenhuis betaalt schadevergoeding

Bij een keizersnede in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is een baby in zijn wang gesneden. De ouders van het kindje krijgen zeker 3500 euro schadevergoeding.

Bij een keizersnede in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is een baby in zijn wang gesneden. De ouders van het kindje krijgen zeker 3500 euro schadevergoeding.

Dat meldt RTL Nieuws op vrijdag.

Litteken

Het is twee jaar geleden dat het voorval plaatsvond. Toch heeft de peuter nog altijd een litteken. “Ik denk dat je het altijd blijft zien”, vertelt vader Dylan van den Boogaard aan ED.nl.

Rechtszaak

Hoewel de ouders eigenlijk geen rechtszaak wilden beginnen, waren ze verbaasd over de opstelling van het ziekenhuis. Deze weigerde aansprakelijkheid te erkennen en bood maximaal 500 euro bij te dragen aan een cosmetische ingreep. Toen het bedrag later werd verdubbeld tot 1000 euro gingen de ouders hier niet op in.

Uiteindelijk besloten zij dan toch om juridische stappen te ondernemen. De rechter oordeelde dat het ziekenhuis een medische fout heeft gemaakt en aansprakelijk is. De ouders hebben dan ook recht op schadevergoeding.

Vervelend

Het Catharina Ziekenhuis laat weten dat het de situatie erg vervelend vindt. Zo zouden er verschillende pogingen zijn gedaan om er met de ouders uit te komen.

De ouders hebben laten weten dat ze nog niet weten of er een hersteloperatie komt. Ze willen hun zoon zelf laten beslissen als hij oud genoeg is.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: Sopranos-actrice getuigt in zaak-Weinstein: ‘Hij ging op me zitten en verkrachtte me’