Je auto travelproof maken voor de vakantie: zo doe je dat!

Je auto travelproof maken voor de vakantie: zo doe je dat!

Heb jij komende zomer een vakantie met de auto gepland? Waarschijnlijk heb je al een checklist gemaakt van alle essentiële items die je niet kunt missen. Inpakken, koffers inladen en gaan! Maar soms heb je tijdens het rijden iets nodig dat zich in de achterbak bevindt. Erg vervelend! Om te voorkomen dat dit gebeurt, hebben we een handige lijst samengesteld met items die je binnen handbereik wilt hebben tijdens je rit. We beginnen met een standaard lijstje. Maar lees vooral verder als je geïnspireerd wil raken over welke benodigdheden je reis niet alleen makkelijker maken, maar vooral leuker!

Belangrijke benodigdheden die je niet mag vergeten

  • Toiletrol, plastic zakjes en medicatie

Een van de grootste ergernissen van automobilisten is de noodzaak van een toiletstop. Het liefst zou je graag van bestuurder willen wisselen en tegelijkertijd even naar het toilet willen gaan. Maar soms ontkom je er niet aan en moet je eerder stoppen omdat een van de passagiers naar het toilet moet. Mocht je dan net stoppen bij een plek zonder toiletvoorzieningen, dan is het handig om een toiletrol binnen handbereik te hebben.

  • Telefoonkabel of powerbank

Misschien wel het eerste wat je inpakt: een oplader. De smartphone als routeplanner en ipod gebruiken is tegenwoordig de standaard, maar zorgt voor veel batterijgebruik, zeker tijdens een lange rit, maar ook tijdens een wat kortere rit.

  • Money in the pocket

Ben jij degene die het verkeer ophoudt, omdat je op zoek bent naar geld voor een tolweg? Maak je geen zorgen, want met deze handige tip kun je dat probleem vermijden. Zorg ervoor dat je altijd een paar munten, wat briefgeld, en zowel je pinpas als creditcard bij de hand hebt in de cabine. Op die manier kun je soepel doorrijden zonder gedoe.

Spullen waar je niet meteen aan denkt

  • Kussens

Wie ligt er niet in een deuk van slapende hoofden in de auto? Degene op de foto natuurlijk! Met een kussen, neksteun kun je gedag zeggen tegen die genante foto’s van jou met een slapend hoofd in de auto. 

Wil je jezelf even afzonderen, vergeet dan geen oordoppen mee te nemen. Handig tegen de herrie van de auto, maar ook tegen sommige muziek waar je niet van kunt slapen. Ook een dekentje kan van pas komen als de airco te koud is. 

  • Zei iemand muziek?

Een autovakantie zonder muziek in de auto? Ongehoord! De beste afspeellijsten worden met elkaar samengesteld. Vergeet daarbij niet om de afspeellijsten te downloaden. Een routeplanner in combinatie met online afspeellijsten vreet data.  

  • Even er tussenuit

Een korte pauze nemen tijdens een roadtrip is belangrijk, maar we weten allemaal dat zo’n pauze behoorlijk saai kan zijn. Het lijkt misschien verleidelijk om snel wat rekoefeningen te doen en meteen weer in de auto te springen, maar er zijn leukere alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van even kort badmintonnen of een frisbee overgooien (zonder een auto te raken!)? Je kunt het zo gek maken als je wil. Maar even 5-10 minuten extra besteden aan wat actieve afleiding is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale welzijn.

Geef je auto ook wat liefde

Wat is een autovakantie zonder dat je auto in topconditie is. Met deze paar eenvoudige voorbereidingen ga jij een veilige en zorgeloze reis tegemoet.

  • Noodkit

Voorbereid zijn op onvoorziene omstandigheden is altijd verstandig. Daarom is het handig om voor de zekerheid een goed uitgeruste noodkit in je auto te hebben met essentiële items zoals een gevarendriehoek, verbanddoos, zaklamp, veiligheidsvest en startkabels. Het geeft je gemoedsrust en kan goed van pas komen als je ooit met pech langs de weg staat. Ook een autoverzekering met pechhulp geeft de gemoedsrust die je nodig hebt om optimaal van je roadtrip te genieten. 

  • Check je bandenspanning

Een goede bandenspanning is cruciaal voor een veilige rit. Controleer regelmatig de spanning van je banden om ervoor te zorgen dat ze niet te zacht of te hard zijn. Een juiste bandenspanning zorgt namelijk voor een betere grip op de weg en een soepelere rit, en dat is wel zo fijn als je uren in de auto zit!

  • Houd de vloeistoffen op peil

Controleer regelmatig het niveau en de kwaliteit van de motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Vul ze bij of laat ze vervangen indien nodig. Dit helpt om de prestaties van je auto te verbeteren en mogelijke problemen onderweg te voorkomen.

Door deze tips toe te passen, is jouw reis met de auto én je auto zelf helemaal klaar voor een avontuurlijke autovakantie. Met deze goede voorbereiding kun je met vertrouwen de weg op gaan en volop genieten van je vakantie!

Dit artikel is een externe bijdrage.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.